İki bayram arası yine zam… Baklava fiyatları neden arttı?

Bayramların vazgeçilmezi baklavada fiyatlar arttı. Ürünün mahsülü çıkmasına rağmen fıstığın fiyatı 850 TL’den bin 250 TL’ye çıkınca baklavaya 100 ila 150 TL arasında zam geldiğini söyleyen Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu “Fıstık fiyatlarının durup dururken artmasının, Gaziantap’te belli bir fıstık stoğu olan firmaların yapmış olduğu bir hamle olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Seyidoğlu Gıda Genel Müdürü Mehmet Göksu Kurban Bayramı ile Ramazan Bayramı arasında, baklama fiyatlarında yaşanan değişikliği fıstık fiyatlarında ki artış ile açıkladı.

Bloomberg HT’ye konuşan Göksu “Baklavada en büyük hammadde fıstık. Ramazan Bayramı’nda fıstığın kilogram fiyatı 800-850 lira arasında iken şu anda fıstığın kilogram fiyatı bin 250 lira. Öte yandan şu anda mahsülde bir değişiklik yok. Ürün mahsülü neredeyse aynı. Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı’nda neredeyse dolar kuru aynı. Ürünün mahsülü çıkmasına rağmen fiyatı 850 TL’den bin 250 TL’ye çıkınca baklava sektöründe 100 TL ila 150 TL arasında zam geldiğini söyleyebiliriz. Ağustos ayında mahsül çıkıyor. Ağustos Eylül ayında genelde fiyatı belirleniyor. Fıstık fiyatlarının durup dururken artmasının, Gaziantap’te belli bir fıstık stoğu olan firmaların yapmış olduğu bir hamle olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Verim kaybı yüzde 50’yi buldu: Ayçiçeği üreticisine uyarı

Trakya'da ayçiçeğinde yaşanan kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde yüzde 50'lileri...

Anket sonuçlandı: Ekonomistler eylül ayında yüzde 2,09 aylık enflasyon bekliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Ekim Perşembe günü eylül ayı...

Gıda ihracatı sekiz ayda 15 milyar dolara dayandı!

Ağustos 2024’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3...

Hamsi, istavrit ve palamutta mikroplastik

Karadeniz ve Marmara’da ekonomik değeri olan 19 balık türünde...