Fırtına ve sağanak Türkiye’de hayatı felç etti

Yurt genelinde fırtına ve sağanak yağış etkili oldu… Pek çok ilde ev ve işyerlerini su basarken, Sinop ve Konya’da can kaybı yaşandı…

Meteoroloji’nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından yurt genelinde fırtına nedeniyle hayat felç oldu! Binaların çatısı uçtu, ev ve iş yerlerini su bastı. İstanbul’da Taksim Meydanı’na çıkanlar fırtına nedeniyle güçlükle yürürken, sahil şeridinde metrelerce yükselen dalgalar oluştu. İzmir’de deniz taştı, deniz suları kaldırımla birleşti. Sinop’ta çöken tahıl ambarının altında kalan Nefize Keserci (77) ile Konya’da çöken ahırın altında kalan bir vatandaş hayatını kaybetti.

Öte yandan AFAD, bugün yurt genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına dolayısıyla 1.492 ihbar yapıldığını açıklayarak ölüm, yaralanma ve maddi hasar vakalarını paylaştı. AFAD’dan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

• Bugün, ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarına bağlı olarak çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olayları meydana gelmiştir.

• Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilimizde turuncu, 29 ilimizde sarı uyarı verilmiş; Valilik, Kaymakamlık, İl AFAD Müdürlükleri ile vatandaşlarımıza uyarı mesajı gönderilmiştir.

• Yağış uyarısı yapılan illerimizden şimdiye kadar 1.492 ihbar alınmış olup Ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Söz konusu ihbarların;

▪️ 440 adedi İzmir

▪️ 345 adedi Antalya

▪️ 146 adedi İstanbul illerimizden gelmiştir.

• Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Fiyatlar yüksek emek değersiz ürünler hileli

İrfan Donat 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, tarımda verdiği...

17 Ekim listesi: Sağlığı tehlikeye düşürecek peynirler

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘natamisin tespiti’ nedeniyle sağlığı tehlikeye...

Fikri Türkel: İklim değişikliği olmasaydı tarımsal verim nasıl olurdu?

Farklı konularda araştırmalar yayınlayan “Our World in Data”, geçen...

Bakan Yumaklı duyurdu: IPARD III programı ile 211 projeye 1,9 milyar lira hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "IPARD III Programı...