Hamsi ihracatı 9 ayda 9,7 milyon dolara ulaştı

Su ürünlerinde önemli bir ihraç potansiyeli olan ve yurt dışı piyasalarda işlenmiş ürün olarak da ilgi gören hamsi, yılın 9 ayında 25 ülkenin sofralarında yer aldı. Hamsinin Ocak-Eylül 2023 dönemi ihracatı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artarak 9,6 milyon dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yapılan derlemeye göre Türkiye’nin bu yılın ocak-eylül dönemindeki hamsi ihracatı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artarak, 9 milyon 698 bin 356 dolara ulaştı. İhraç edilen ürün miktarı da 1510 tondan yüzde 5 artışla 1589 tona çıktı.

Yılın üçüncü çeyreğinde Fransa, Belçika ve Almanya başta olmak üzere 25 ülkeye hamsi satıldı.

Fransa’ya ihracat, geçen senenin aynı dönemine oranla değerde yüzde 7 arttı. Söz konusu ülkeye 539 ton hamsi ihraç edilerek 3 milyon 672 bin 95 dolar kazanıldı.

Fransa’yı 2 milyon 940 bin 200 dolarla Belçika, 824 bin 690 dolarla Almanya takip etti.

Türkiye’den geçen yılın aynı döneminden farklı olarak Lübnan, Irak, Moldova, Malezya ve Somali’ye de bu dönem hamsi satıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Solakoğlu: Plansız Üretim Var, Sorumlu Tarım Bakanlığı

TUSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: - Türkiye’nin protein üretiminin hepten...

Şekerpancarı sadece şeker mi?

https://youtu.be/dHoT1um00rk?si=tVfAEuhqPojGJStX Tarım Gazetecisi Galip Umut Özdil ile Tarım KonuşuYorum’un yeni...

Meteoroloji’den 39 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağış ve fırtına beklentisiyle...

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Zirai don mağduru tüm çiftçilerin zararları karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai don olayından...