Sahte içkiden koruyan aplikasyon

Son günlerde çok sayıda kişinin ölümüne neden olan sahte içki zehirlenmelerine TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak uyarılarda bulundu. Özellikle şişenin üzerindeki karekodu, Gelir İdaresi Başkanlığı Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (GİB BÜİS) uygulamasından kontrol edilebileceğine dikkat çeken Toprak, “Bu sistem, karekod üzerinden ürünün sahte olup olmadığı hakkında bilgi veriyor” dedi.

Son günlerde çok sayıda kişinin ölümüne neden olan sahte içki zehirlenmelerine yılbaşı gecesi öncesinde dikkat çeken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, uyarılarda bulundu.

“ÇOK UYGUN FİYATLIYSA ŞÜPHE DUYMAK GEREKİYOR”

İçkinin sahte olup olmadığının tat, koku yoluyla anlaşılamayacağını belirten Toprak, “İçkinin sahte olup olmadığını dışardan bakarak anlamak ne yazık ki mümkün değil. Ürünün kapalı hali görülmeli ve kapağı kontrol edilmeli. İçki muadillerine göre çok uygun fiyatlıysa şüphe duymak gerekiyor. Tanıdık, bildik yerlerden almak önemli. Özellikle şişenin üzerindeki karekodu, Gelir İdaresi Başkanlığı Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (GİB BÜİS) uygulamasından kontrol ettirebilir. Bu sistem, karekod üzerinden ürünün sahte olup olmadığı hakkında bilgi veriyor”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tüketici enflasyonunda en yüksek ağırlık, gıda ve alkolsüz içecekte

Tüketici fiyatlarına etki eden ana harcama grupları içinde Nisan...

Üç boyutlu baskı ile canlı bitki basıldı

Bilim insanları genetiği değiştirilmiş bitki hücrelerini içeren kartuşlar kullanarak...

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'nın...

ÇAYKUR’un 2023 Faaliyet Raporu yayımlandı: Kâr küçük, borç büyük!

Mustafa Çakır Türkiye Çay İşletmeleri Kurumu (Çaykur) geçen yıl 69.2...