Dünyanın en kalabalık ülkesinde domates krizi

1.4 milyarı aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan’da domates fiyatları rekor kırdı. Hintliler domates tüketimini azaltırken, McDonald’s menüdeki ürünlerinden domatesi çıkardı.

Bir ay içinde geleneksel Hint mutfağının vazgeçilmezi domatesin toptan fiyatları aylık yüzde 288 artarak 140 rupiye kadar yükseldi. Perakende fiyatlar ise el yaktığı için domates tüketiminde ciddi bir azalma yaşanıyor.

Hükümet, domates fiyatlarındaki artışı Muson yağmurlarının ulaşım ve dağıtımı aksatmasına bağlıyor. Tüketiciler yalnızca domateste değil son aylarda sütten baharata kadar birçok ürünün fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi.

Fast food zinciri McDonald’s’ın restoranları, Hindistan’ın birçok bölgesinde domatesi hamburger ve dürümlerinden çıkardı.

Başkent Yeni Delhi’deki iki McDonald’s restoranın kapısına “Çabalarımıza rağmen, sıkı kalite kontrollerimizi geçen yeterli miktarda domates temin edemiyoruz” yazısı asıldı. Mağaza müdürleri, sorunun fiyatlandırma değil, tedarik zincirindeki kalite sorunlarından kaynaklandığını belirtti.

MEVSİMSEL SORUNLAR…

Hindistan’ın kuzey ve doğusunda yaklaşık 150 McDonald’s restoranını işleten Connaught Plaza, kararı “geçici” mevsimsel sorunlara bağladı.

Ancak 357 restoranı bulunan McDonald’s’ın Hindistan’ın batı ve güney bölgelerindeki franchise sahibi Westlife Foodworld, “domatesle ilgiliciddi bir sorun bulunmadığını” söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Solakoğlu: Plansız Üretim Var, Sorumlu Tarım Bakanlığı

TUSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: - Türkiye’nin protein üretiminin hepten...

Şekerpancarı sadece şeker mi?

https://youtu.be/dHoT1um00rk?si=tVfAEuhqPojGJStX Tarım Gazetecisi Galip Umut Özdil ile Tarım KonuşuYorum’un yeni...

Meteoroloji’den 39 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağış ve fırtına beklentisiyle...

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Zirai don mağduru tüm çiftçilerin zararları karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai don olayından...