Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan: Çiftçi Konya’da TMO’dan randevu alamıyor!

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan buğday ve arpa alım fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arslan, iktidarın açıkladığı buğday ile arpanın alım fiyatları ve teşvik rakamlarının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi’nden çiftçilerin randevu alamadığını, ovadaki çiftçinin ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları sonrası Toprak Mahsulleri Ofisi’nin uygulamasının çiftçileri zor duruma düşürdü. Çiftçilerin enflasyon karşısında mağdur duruma düşürüldüğünü dile getiren Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, “Son günlerde hububat şehri Konya’mızda, çiftçilerimizin TMO’lardan randevu alamamasından dolayı mahsuller açıklanan taban fiyatının da altında kaldı. Bu durum üreticilerin beklentisini karşılamadı.” dedi.

ÇİFTÇİ TMO’DAN RANDEVU ALAMAZ HALE GELDİ!

Ahmet Arslan, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi’nin buğday ve arpa alım fiyatlarını açıklamıştı. Açıklanan hububat alım fiyatları üreticinin beklentisinin altında kaldı. Açıklanan rakamlarda çiftçinin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 350 lira, arpada ise 7 bin 725 lira geçecekti. Geldiğimiz noktada üreticilerimiz Toprak Mahsulleri Ofisi’nden randevu alamaz hale gelmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Çözüm önerileri hazır ama uygulayan çıkar mı?

Türkiye’nin tarım ve gıda yol haritasının belirlendiği şûraların dördüncüsü...

Gıda skandalı büyüyor! Kıymaya at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıktı

Halk sağlığını tehdit eden ürünlerin sayısı artıyor. Tarım ve...

Meteoroloji’den saatli sağanak yağış uyarısı: İşte il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mayıs 2025 Cumartesi günü için...

Portakal ve iktidar: Magarsus Türkiye’nin ta kendisi mi?

https://youtu.be/NrObyuwzTAk?feature=shared T24 yazarı Prof. Dr. Ayşe Naz Bulamur ile T24...