Avrupa’da gittiği fuarla kurduğu şirketi bambaşka bir yöne evrilten Kazancı Çevre Tekniği Genel Müdürü Artun Kazancı, geliştirdiği çevre çözümlü ürünleriyle 6 kıtada 80 ülkeye ürün ihraç ediyor. Türkiye’de geri kazanılan gri suyun yüzde 50’sinde şirketin payı var.
Başlangıçta aile işinin bir parçası gibi düşünerek 1993 yılında çevre odaklı mühendislik ürünü, cihaz, kimyasal ve biyokimyasal üretmek için Kazancı Çevre Tekniği’ni kuran Artun Kazancı, şirketi kurduktan bir yıl sonra yurtdışında gittiği fuardan etkilenerek şirketi başka bir boyuta taşımaya karar verdi. Kurulduğu yıl hiçbir altyapısı ve gelişimi olmamasına ragmen firma temsilciliğiyle işe başlayan şirket, şimdi ise 6 kıtada 80 ülkeye ürün ihraç ediyor.
Gelirinin yarısını ihracattan elde ettiklerini söyleyen Kazancı Genel Müdürü Artun Kazancı, “Amcamın vesilesiyle Avrupa’da gitmiş olduğum bir fuar kendi işime, sektöre ve arıtıcı teknolojisine olan bakış açımı değiştirerek, farklı bir vizyon kattı. Foseptik içine atılan bir mikroorganizma ile tesisin iyileşebildiğini ve verimlilik elde edildiğine tanık olmuştum. Fuardan döndüğümde artık odağım çevre teknolojileri temelinde tesis iyileştirmeleri olmuştu. Kendimizi zamanla geliştirdik ve bugün Türkiye’deki gri suyun yüzde 50’sini Kazancı Çevre Tekniği olarak biz geri kazanıyoruz. Gri su kazanımına ayrıca önem veriyoruz” dedi.
“Gelirimizin yarısı ihracattan”
Bu alanda belli bir bilgi birikimine eriştikten sonra koku nötralizasyonu üzerinde çalıştıklarını belirten Artun Kazancı, “Su arıtma işine girmeye de bu dönemlerde karar verdik. 2000 yılında biz küçük küçük üretim yapan bir şirket haline gelmeye başlamıştık.
Onun arkasından da markalarımız oluşmaya başladı ve bu kez ürettiğimizin ihracatını yapmaya karar verdik. Bugün ise Rielli su arıtma tesisleri, Neutro air koku giderim çözümleri ve Microlife bakteriyel ürün çözümleri olmak üzere 3 ana markamız var. Gelirimizin yarısını ihracata borçluyuz. 6 kıtada 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez pazarına ihracat gerçekleştiriyoruz” ifadelerinde bulundu.
Müşterilerinin ağırlıklı olarak sanayi sektörü olduğunun bilgisini veren Kazancı, “Suyu kullanan, suyunu geri kazanmak isteyen sanayici müşteri bizim en iyi iletişim kurabildiğimiz müşteri oluyor. Ve onlarla çalışmayı seviyoruz, iyi de anlaşıyoruz. Sanayi kuruluşlarında geri kazanım projeleri yapıyoruz. Kiminin de var olan atık su arıtma tesisinin sonrasına kendi geri kazanım tesisimizi kuruyoruz. Sanayici, çok basit suların geri kazanabileceğini gördüğünde şaşırıyor ve bunun onlara yansıyan tasarrufundan çok memnun kalıyor” dedi.