25 yıl sonra memleketine dönen girişimci kendi işini kurdu! Örnek başarı hikayesiyle kadınlara ilham oldu

İzmir’de 25 yıl yaşadıktan sonra memleketi Ağrı’ya dönen Suzan Aydın, “Genç Çiftçi Projesi” ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekleriyle kurduğu işletmede büyükbaş hayvancılık yaparak örnek bir başarı hikâyesi yazdı.

Ağrı’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla başlatılan “Genç Çiftçi Projesi”nden faydalanan 44 yaşındaki 2 çocuk annesi Suzan Aydın, proje kapsamında 6 düve sahibi oldu. Merkeze bağlı Çakıroba köyüne yerleşen Aydın, 2017 yılında başladığı hayvancılık faaliyetlerini her geçen yıl büyüterek, bugün 50 büyükbaş hayvana ulaştı.

 

25 yıl sonra memleketine dönen girişimci kendi işini kurdu Örnek başarı hikayesiyle kadınlara ilham oldu

Büyükbaş hayvan sayısındaki artışla birlikte 2020 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına başvuran Aydın, yüzde 50 hibe desteğiyle modern bir ahır inşa etti. Hedefinin 200 büyükbaş hayvana ulaşmak olduğunu belirten Aydın, sabahın erken saatlerinden itibaren hayvanların bakımını titizlikle yaparak işletmesini büyütmeye devam ediyor.

25 yıl sonra memleketine dönen girişimci kendi işini kurdu Örnek başarı hikayesiyle kadınlara ilham oldu

Aydın, yaptığı açıklamada,“1998’de evlendim ve İzmir’e taşındık. 25 yıl sonra Ağrı’ya dönmeye karar verdik. ‘Genç Çiftçi Projesi’ni duyduk ve başvurduk. O zamanlar durumumuz çok iyi değildi ama projeden 6 düve aldık. Şu an 50 hayvanımız var, hepsi gebe ve yakında 100’e çıkacaklar. Sabah saat 6.30’da hayvanların yemini, samanını veriyor, altlarını temizliyoruz. Kadınlara tavsiyem, evde oturmasınlar, üretimle uğraşsınlar. Hedefimiz 200 büyükbaş hayvana ulaşmak” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Fikri Türkel: Ambalajlı gıda sektöründe büyük depreme hazır olun!

Robert F. Kennedy Jr.’ın ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler...

İdil Çimrin: Kahvaltıda farklılık arayanlara

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, alternatif kahvaltı lezzetlerine yer verdik. Bakalım...

Ankara’da sahte içkiden can kaybı 54’e yükseldi; 28 şüpheli tutuklandı

Ankara'da sahte içki nedeniyle 54 kişinin hayatını kaybettiği, 40...

GMO Başkanı Yaşar Üzümcü, merdiven altı üretim yapanlara fırsat kapısının aralandığını söyledi

Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Üzümcü, “Sahte...