CHP’li Gürer, zirai dondan etkilenen çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için kanun teklifi verdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai don felaketinden etkilenen çiftçilerin borçlarının 3 yıl süreyle ertelenmesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Gürer, “Çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu felakette yalnız bırakılmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, ülke genelinde yaşanan zirai don felaketinde zarar gören çiftçilerin borçlarının ertelenmesine ilişkin kanun teklifi verdi.
“TARİHİ DÜŞÜK DEĞERLER KAYDEDİLDİ”
Konuyla ilgili açıklama yapan Gürer, 2025 Nisan ayında sıcaklıkların birçok bölgede son 30 yılın en düşük seviyelerine indiğini belirterek “Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, sıcaklık ölçümü yapılan 1.756 merkezden 715’inde tarihi düşük değerler kaydedildi. Bazı bölgelerde sıcaklıklar -17°C’ye kadar düştü. Bu, 2014 yılında yaşanan büyük don felaketinden sonra ülkemizin karşılaştığı en şiddetli ve yaygın don olaylarından biri olarak kayıtlara geçti. İklim değişikliği ile bundan sonra benzer afetlere de hazırlıklı olmalıyız. Bölgelerde ürün ve üretimde büyük sorunlar oluştu” diye konuştu.