Ziraat Bankası’ndan “1 milyar liralık tabela değişikliği” ve “bir enerji firmasına verilen yaklaşık kredi” açıklaması

Ziraat Bankası’ndan, “logo değişimi” ve “bir firmanın kullandığı kredi”ye ilişkin bazı basın yayın ve sosyal medya platformlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ziraat Bankası’nın logosundaki harf değişikliği nedeniyle 1 milyar lira harcandığını gündeme getirmişti. Bankadan yapılan açıklamaya göre, logonun yeniliklere uyum sağlamak amacıyla daha net ve modern bir tasarım yapılarak büyütüldüğü ve böylelikle şube tabelalarında ve diğer mecralarda daha rahat okunabilmesinin sağlandığı belirtildi.

“Sadece 24 adet tabela değişimi yapılmıştır, diğer tabelalarda değişim kullanım ömürlerinin bitimine müteakip yapılacak”

Halihazırda mevcut logonun yer aldığı şube tabelalarıyla yazılı ve görsel tüm materyallerin kullanımına devam edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Değişim süreci şubelerimizin tadilat ihtiyacına ve söz konusu materyallerin ekonomik ömrüne göre planlanmaktadır. Bugüne kadar da ihtiyaç nedeniyle yapılan tadilatlar kapsamında sadece 24 adet tabela değişimi yapılmıştır. Bundan sonraki değişim programı, logo kullanımı olan alan ve materyallerin kullanım ömürlerinin bitimine müteakip sadece önceki logo yerine yeni logonun kullanılması şeklinde yapılacak olup, gerek şube tabelalarımızın gerekse logomuzun kullanıldığı basılı tüm materyallerin tek seferde değiştirilmesi gibi bir program kesinlikle bulunmamaktadır. Bu sebeple logo değişiminden kaynaklı Bankamıza ilave bir maliyet kesinlikle oluşturulmamıştır. Şubelerimizin tefrişatı, yeni şube açılışı, taşınma, deprem dolayısıyla zaruri tadilat, ekonomik ömrün tamamlanması gibi nedenlerle yapılmaktadır. Sektörden veya herhangi bir işletmeden farklı bir uygulamamız söz konusu değildir.”

Açıklamada, bankanın sektörde yer alan diğer özel ve kamu bankaları ile bankacılık sektörünün dışındaki birçok kurumsal firmanın yaptığı gibi yöneticileriyle yıl sonu değerlendirme toplantıları düzenlediği aktarıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Necati Doğru, Anadolu Yozgat’tan uyandı!

Makaleyi linkten okuyabilirsiniz https://www.sozcu.com.tr/anadolu-yozgat-tan-uyandi-p164937

Saygı Öztürk, Yozgat tek adama topyekün itirazdır

  Maaleyi linkten okuyabilrsiniz https://www.sozcu.com.tr/yozgat-tek-adama-topyekun-itirazdir-p164941

Yaşlı köylü kadından Erdoğan’a ders gibi sözler

 CHP'nin Yozgat'ta düzenlediği ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitingine 70...

Türkiye’nin konuştuğu çiftçiden yeni açıklama: ‘Halktan büyük kimse yok, korkmayın!’

'Turpunan, şalgamınan devlet idare edilmez' çıkışıyla gündem olmuştu... Türkiye'nin...