Yumurta fiyat artışının sebebi marketlerdeki fiyat makası mı?

Yumurta fiyatlarına dair değerlendirmede bulunan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon, fiyat artışının üretimden kaynaklanmadığını belirtti. Ulusal marketlerde bir koli yumurtanın fiyatının 140 lira civarında olduğunu söyleyen Afyon, söz konusu artışın marketlerdeki fiyat makaslarından kaynaklandığını açıkladı.

“Bir koli yumurtanın 250 lira civarında olduğu söylentileri var. Ulusal marketlerde bir koli yumurtanın fiyatı ise 140 lira civarında” diyen Yumurta Üreticileri Merkez Birliği  Başkanı İbrahim Afyon, yumurta üretiminde herhangi bir düşüşün söz konusu olmadığını belirtti.

Piyasada bahsedilen fiyat artışının marketlerdeki fiyat makaslarından kaynaklandığını belirten Afyon, Konya’da görülen kuş gribi vakalarına da değindi: “Bu, kuş gribinden kaynaklanan bir sorun olmadı. Üretim devam etti, piyasaya yumurta sevki hiçbir şekilde aksamadı. Bazı tüccarlar bu durumda yeni tedarikçi aradı. Yeni tedarikçi arayışında piyasada bir algı oluştu. Bu durum sadece o bölgenin alıcısına özeldi. Fırsatçılar bunu genele yaymaya çalıştı. Yumurta bulunamıyor diye arayışa giriyormuş gibi yaptılar. Şu an herhangi bir sıkıntı yok. Bütün taleplere cevap verebiliriz. ”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Çözüm önerileri hazır ama uygulayan çıkar mı?

Türkiye’nin tarım ve gıda yol haritasının belirlendiği şûraların dördüncüsü...

Gıda skandalı büyüyor! Kıymaya at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıktı

Halk sağlığını tehdit eden ürünlerin sayısı artıyor. Tarım ve...

Meteoroloji’den saatli sağanak yağış uyarısı: İşte il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mayıs 2025 Cumartesi günü için...

Portakal ve iktidar: Magarsus Türkiye’nin ta kendisi mi?

https://youtu.be/NrObyuwzTAk?feature=shared T24 yazarı Prof. Dr. Ayşe Naz Bulamur ile T24...