Vedat Milor: Yaptığını iyi yapıyor, abur cuburla karnınızı doyurmuyor

Şüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.

Balık fiyatları, özellikle de yetiştirme olmayan nadir balıkların fiyatları, ülke içinde belirlenmiyor. Dünyaca belirleniyor. Balkan ülkeleri ve Kuzey İspanya’da her yer kalkan çiftlikleriyle dolu. Gerçek Karadeniz kalkanı ve Atlantik kalkanı (düğmesiz ama jelatin açısından daha zengin) çok nadir bulunuyor. Fiyatları da dünya pazarında belirleniyor.

Yaptığını iyi yapıyor, abur cuburla karnınızı doyurmuyor

Ülkemizde maalesef kazıkçı çok lokanta var. Balık lokantaları arasında da öyle. Kişi başı belki Kahraman’daki gibi 200 değil, 100 euro veriyorsunuz belki ama Balıkçı Kahraman’ın yarısı değil, dörtte biri kadar iyi yemiyorsunuz. Hatta düpedüz kötü ve fabrikasyon bir menüyle karşılaşıyorsunuz. Hazır alınmış endüstriyel mezeler, sıcak denizlerden ithal kauçuk kalamar, yavan karides, kuru ve lezzetsiz balık… Tamam, Balıkçı Kahraman dışında birkaç iyi yer var ama onlar da ucuz değil.

Yaptığını iyi yapıyor, abur cuburla karnınızı doyurmuyor

Balıkçı Kahraman’ın en önemli özelliği kendine özgü bir stilinin olması. Yaptığını iyi yapıyor. Abur cuburla karnınızı doyurmuyor. Meyhane değil, balık lokantası burası. Nefis balıklar önünüze gelmeye başlayınca tıka basa doymuş olmuyorsunuz. Ülkemizin balıklarının zevkini çıkarıyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Gürkan Akgüneş, Tavuklar gerçekten geziyor mu?

Gerçekten de yumurta paketlerine bakıldığında, “Gezen tavuk” yazılı yumurtaların...

İdil Çimrin ,Keçiboynuzu ile gelen sağlık

Anadolu'da harnup adıyla bilinen keçiboynuzunu ne kadar tanıyoruz? Hadi...

İrfan Yalın: Koleksiyoncunun kaleminden: Sirkenin öyküsü (2)

Sirke 5. yüzyıldan sonra tam bin yıl boyunca tüm...

Marketlerde yeni zam dalgası: Birçok üründe etiket değişti! ‘Giderlerimiz artıyor’ savunması

Marketler, yeni yılın başındaki asgari ücret zammını bile beklemeden...