USK’ya göre Kasım ayında çiğ süt üretim maliyeti 56 kuruş arttı! TÜSEDAD Kasım ayı maliyet fiyatını açıklamadı!

Ulusal Süt Konseyi, Kasım ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu. Buna göre çiğ süt üretim maliyeti Kasım ayında, bir önceki aya göre 56 kuruş artarak 10,83 liraya yükseldi. Aylık çiğ süt üretim maliyetini her ayın başında yayınlayan TÜSEDAD ise Kasım ayı çiğ süt üretim maliyetini açıklamadı.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Süt Konseyi, Kasım ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu. Buna göre çiğ süt üretim maliyeti Kasım ayında, bir önceki aya göre 56 kuruş artarak 10,83 liraya yükseldi.

YEM FİYATINA 5 KERE ZAM GELDİ ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ 56 KURUŞ YÜKSELDİ!

Yem fiyatlarına son bir ay içinde 5 kere zam gelirken, USK’nın hesabına göre çiğ süt üretim maliyeti sadece 56 kuruş yükseldi. TÜSEDAD Kasım ayı çiğ süt üretim maliyetlerini henüz açıklamazken, USK’nın açıkladığı maliyet hesabı piyasa gerçekleri ile yine örtüşmedi.

USK’YA GÖRE EKİM AYINDA ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ DÜŞMÜŞTÜ

Ulusal Süt Konseyi, Ekim ayında çiğ süt üretim maliyetinin düştüğünü hesap etmişti. Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini 10,36 lira olarak açıklayan USK, Ekim ayı çiğ süt üretim maliyetini 10,27 lira olarak açıklamıştı.

SÜTTE MALİYET EKİM AYINDA DÜŞÜRKEN KASIM AYINDA ARTTI!

Ekim ayında çiğ süt üretim maliyetlerinin düştüğünü hesap eden USK, Kasım ayı çiğ süt üretim maliyetinin ise 56 kuruş arttığını açıkladı. Yem fiyatlarına arka arkaya gelen zamların ardından çiğ süt üretim maliyetinin sadece 56 kuruş artması, piyasa gerçekleri ile örtüşmüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Solakoğlu: Plansız Üretim Var, Sorumlu Tarım Bakanlığı

TUSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: - Türkiye’nin protein üretiminin hepten...

Şekerpancarı sadece şeker mi?

https://youtu.be/dHoT1um00rk?si=tVfAEuhqPojGJStX Tarım Gazetecisi Galip Umut Özdil ile Tarım KonuşuYorum’un yeni...

Meteoroloji’den 39 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağış ve fırtına beklentisiyle...

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Zirai don mağduru tüm çiftçilerin zararları karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai don olayından...