Uğur Dündar: Uzayıp giden ucuz et kuyruklarına bakarken!..

Ucuz et, halk ekmek ve gıda kuyruklarına baktıkça, sanki zaman tüneline girip, yıllar öncesine geri dönmüşüz gibi bir duyguya kapılıyorum.

Hele ucuz et kuyruklarında saatlerce bekleşenleri gördükçe dayanamıyorum.

Çünkü bol keseden ithalatla değirmenin suyunun bir gün kesileceğini, hazıra döviz dayanmayacağını ve tek çözümün meraların ıslahıyla hayvancılığı teşvik etmekten geçtiğini görmüş ve söylemiştik.

Hem de AKP öncesinde, daha Özal’lı yıllarda…

Türkiye’de aşırı artan gıda fiyatları vatandaşları özellikle et ürünlerine ulaşmakta zorluyor. Bu nedenle indirimli satış yapan yerlerde uzun kuyruklar oluşuyor. 

★★★

Türkiye siyaset tarihinin gördüğü en dürüst, en çalışkan, en fazla proje geliştiren isimlerinden biri olan merhum Adnan Kahveci ile TEMA Vakfı’nın kurucusu, “Toprak Dede” Hayrettin Karaca, bir grup bilim insanıyla Anadolu’yu gezmişler, meraların ıslahı için muhteşem bir proje hazırlamışlardı.

İstanbul’dan başlayıp, Karadeniz yaylalarına, oradan Van’ın Bahçesaray ilçesine kadar süren bu doğa yolculuğunun bir bölümüne ben de katılmıştım.

AKP iktidarı kolaya kaçmak, yani et ve hayvan ithalatı yapmak yerine, iktidara geldiği yıldan itibaren devletin hafızasına kayıtlı o projeye sıkı sıkıya sarılmış olsaydı, geniş otlaklarda hayvancılık teşvik edilecek ve ithalata gerek kalmayacaktı.

Ancak onlar meraları ıslah edip hayvanlarla doldurmak yerine, yeni cezaevleriyle doldurdular!..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Et fiyatlarında artış ithalat önlemine rağmen durmadı! Ramazanda etiket defalarca değişti

Ramazan ayında herkesin ete ulaşabilmesi için alınan ithalat ve...

Kuru meyve ihracatçısı Tarım Bakanlığından dertli!

İklim değişikliğinden dolayı aflatoksin ve okratoksin oluşumunun artması nedeniyle...

Ticaret savaşı 2.0 tarımı da içine çekti

Trump’ın karşılıklı vergilerinin yol açtığı ticari gerginliğin tırmanma riski...

Tarım sektörünün paydaşları Konya’da buluştu

21. Konya Tarım Fuarı Tür­kiye Tarım ve Orman Baka­nı...