TÜSEDAD’tan ESK’nın et fiyatlarını yükselten çarpık ithalat politikasına tam destek!

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası TÜSEDAD tarafından yapılan açıklamada ESK’nın, 600 bin baş besilik hayvan ithalatında et fiyatlarını yükselten çarpık ithalat politikasına tam destek verilmesi dikkat çekti.

TARIMDAN HABER ÖZEL / TÜSEDAD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Et ve Süt Kurumu’nun 600 bin baş besilik hayvan ithalatında, iç piyasada hayvan fiyatlarını artıran ve buna bağlı olarak kesim fiyatlarını da yükselten 6 dolar fiyat uygulaması desteklenerek, “ESK bu noktada doğru hamleler yapıyor” denildi.

ESK’NIN ÇARPIK İTHALAT POLİTİKASI MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR!

TÜSEDAD’ın sektörde büyük tepki çeken ithal hayvanı yüzde 50 pahalı satma uygulamasının yerli üreticiyi korumak için yapıldığını ileri sürerek şu şekilde savundu:

“Öncelikle; ESK’nın 4 USD’nin altında bir fiyata aldığı hayvanı, piyasada 6 USD’ye satıyor olmasının nedenlerinin doğru algılanması gerekli. Şöyle ki, ithalatın iç piyasadaki üreticileri mağdur etmemesi çok önemli. İthal hayvanı cazip kılmak yerine yerli hayvan alımını teşvik eden bir fiyatlandırma yapıldı. Bunu çok yerinde bulduğumuzu belirtmek isteriz”

SÜTTE ÜRETİCİYİ DÜŞÜNMEYEN BAKANLIK BESİLİK İTHALATINDA ÜRETİCİYİ DÜŞÜNMEYE BAŞLADI!

Tarım Bakanlığının düşük süt fiyatı politikası ile yüzbinlerce dişi hayvanın kesimine göz yumarken, besilik hayvan ithalatında ise sözde yerli üreticinin korunması için 6 dolar fiyatının savunulması Bakanlık tarafında yaşanan çelişkiyi ortaya koyarken, TÜSEDAD’ın ise bu çelişkili politikayı desteklemesi dikkat çekti.

https://www.tarimdanhaber.com/tusedadtan-esknin-et-fiyatlarini-yukselten-carpik-ithalat-politikasina-tam-destek

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Çözüm önerileri hazır ama uygulayan çıkar mı?

Türkiye’nin tarım ve gıda yol haritasının belirlendiği şûraların dördüncüsü...

Gıda skandalı büyüyor! Kıymaya at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıktı

Halk sağlığını tehdit eden ürünlerin sayısı artıyor. Tarım ve...

Meteoroloji’den saatli sağanak yağış uyarısı: İşte il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mayıs 2025 Cumartesi günü için...

Portakal ve iktidar: Magarsus Türkiye’nin ta kendisi mi?

https://youtu.be/NrObyuwzTAk?feature=shared T24 yazarı Prof. Dr. Ayşe Naz Bulamur ile T24...