Türk somonu ihracatı yüzde 1000’e yakın arttı

Trabzon’da yetiştirilen somon balığı ihracatı, 5 yılda yaklaşık yüzde 1000 arttı. Üreticiler, yeni üretim alanı tesisi ile bu rakamın daha da artacağı görüşünde.

Trabzon’dan 2018’de başlayan Türk somonu ihracatından elde edilen gelir 5 yılda yüzde 968 artış gösterdi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Karadeniz’deki kafeslerde yetiştirilen Türk somonunun Trabzon’dan ihracatının 2018’de başlatıldığını söyledi.

Türk somonunun o dönem 1000 ton olan ihracatının 5 yılda 10 kat artırılarak 2023’ün 8 ayında 10 bin 415 tona ulaştırıldığını vurgulayan Gürdoğan, “Aynı dönemde elde edilen döviz girdisi ise yüzde 968 artışla 6 milyon 265 bin 126 dolardan 66 milyon 910 bin 71 dolara ulaştırıldı” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Çözüm önerileri hazır ama uygulayan çıkar mı?

Türkiye’nin tarım ve gıda yol haritasının belirlendiği şûraların dördüncüsü...

Gıda skandalı büyüyor! Kıymaya at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıktı

Halk sağlığını tehdit eden ürünlerin sayısı artıyor. Tarım ve...

Meteoroloji’den saatli sağanak yağış uyarısı: İşte il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mayıs 2025 Cumartesi günü için...

Portakal ve iktidar: Magarsus Türkiye’nin ta kendisi mi?

https://youtu.be/NrObyuwzTAk?feature=shared T24 yazarı Prof. Dr. Ayşe Naz Bulamur ile T24...