Trakya’daki buğday üretiminde yüksek verim ve kalite

Trakya’da buğday ekilişinin ardından kış koşullarının da olumlu geçmesi ve bahar aylarında bölgede etkili olan yağış çiftçinin rekoltedeki beklentisini arttırdı. Geçen yıl protein değerlerinde düşüş yaşanan buğdayda, bu yıl verim ve kalitenin yükselmesi bekleniyor.

Bölgedeki üreticiler hava şartları ve buğday yapısına göre haziran ayında buğday hasadına başlamayı planlıyor. Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, bahar yağışlarının dane oluşumuna önemli katkı sağladığını ifade etti ve güzel bir hasat sezonu yaşamayı ümid ettiklerini kaydetti.

15 gün öncesine kadar buğday sıkıntımız çok büyüktü

Bölgedeki üreticilerin tüm hastalıklara karşı ilaçlama ve gübreleme işlemlerini tamamladığını dile getiren Şaylan, “Yaklaşık 15 gün öncesine kadar buğdayda sıkıntımız çok büyük görünüyordu. Yağışlarla birlikte buğdayımız bu sezon gerçekten bizlere kazanç kapısı olacak. Verimli görünüyor. Çiftçi gereken ilaçlamasını ve gübrelemesini yaptı. Yağışlarla birlikte bu yıl hem verim, hem de kaliteyi yakalamış oluyoruz.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ticaret savaşı 2.0 tarımı da içine çekti

Trump’ın karşılıklı vergilerinin yol açtığı ticari gerginliğin tırmanma riski...

Tarım sektörünün paydaşları Konya’da buluştu

21. Konya Tarım Fuarı Tür­kiye Tarım ve Orman Baka­nı...

İthalat et fiyatına çare olmuyor

Et fiyatlarının düşmesi için teşvik edilen ithalat, soruna çözüm...

İklim Değişikliği Kanunu Teklifi Meclis’te, DEM Parti şerh düştü: “Amaç, meseleyi piyasa ve patronlara teslim etmek”

Muhalefetin “AKP, sermaye gruplarıyla ortaklaştı” şerhi düştüğü İklim Değişikliği...