Türkiye'nin en prestijli gıda ve tarım haberleri portalının
PRO Versiyonu Çıktı

Kurumsal

TMO’dan ürünlerin çürütüldüğü iddialarına açıklama

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa stoklarının açık yığınlarda çürüdüğüne dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. TMO, açık yığın stoklama yöntemini yıllardır başarıyla uyguladığını ve rutin kontrollerle ürünlerin güvenli bir şekilde muhafaza edildiğini vurguladı.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ofis’in, depolama yöntemlerinden biri olan açık yığınlarda ürün stoklama uygulamasıyla ilgili olarak son dönemlerde “Alınan buğday ve arpa ürünlerinin naylon serilerek toprağın üzerine gömüldüğü, adeta tarım mezarlarının açtırıldığı ve gömülen bu ürünlerin yarısının çürümüş, nemli ve mantarlı, yani kullanılamaz vaziyette olduğu”na ilişkin kamuoyunu yanıltıcı bir takım iddiaların dile getirildiği kaydedildi.

“TMO bu yöntemi, kurulduğu yıldan bugüne kadar başarılı bir şekilde uygulamaktadır”

Söz konusu asılsız iddialarla ilgili olarak açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, “TMO, alımla görevlendirildiği ürünleri kapalı ve lisanslı depolarda, bu depoların yeterli gelmemesi halinde ise açık yığınlarda depolamaktadır. Açık yığınlarda ürün stoklama yöntemi TMO’nun köklerinde yer alan, konuyla ilgili mevzuatı, izahnamesi bulunan bir yöntemdir. Zemin hazırlığının yapılmasına müteakip hem ürün altına hem de ürün üzerine polietilen serildiği, sonrasında ise serilen polietilenin üzerine dış etkilerden korunması amacıyla toprak atıldığı geleneksel ürün stoklama yöntemidir. TMO bu yöntemi, kurulduğu yıldan bugüne kadar başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Açık yığın yeri seçiminde birçok kriter, uzman personel tarafından değerlendirilmekte ve uygun görülen noktalara yığınlar yapılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, aугıса TMO’nun, stoklarının nicelik ve nitelik bakımından herhangi bir kayba uğramaması için 15 günde bir rutin stok kontrolü yaparak her türlü tedbiri aldığı bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Çiftçilerin borcu 1 trilyona koşuyor

Çiftçilerin bankalara olan borçları 631 milyar TL’den 927 milyar...

Patates ihracatında ciddi artış! İşte ocak-şubat döneminde son durum

Türkiye'nin bu yıl ocak-şubat aylarındaki patates ihracatı, geçen yılın...

Tarım Analiz – Türkiye’de Çiftçinin Maliyeti ve Fiyatlama Stratejileri | 9 Nisan 2025

https://youtu.be/aIqPINC60Hg?feature=shared Tarım Analiz, gıda, tarım ve hayvancılık alanında üreticiden tüketiciye...

Bakan Yumaklı’dan Şakalak’ın yeni nesil makinesi Clever’a tam not

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve...