TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal: Hububatta arz edilen tüm ürünü alacağız

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, haftanın 7 günü üreticiden hububat alımı yaptıklarını belirterek, “Son ürün alınana, üreticimizin TMO’ya arz edeceği son ürün gelene kadar alım yerlerimiz açık olacak. Çiftçilerimizin telaş yapmasına gerek yok” dedi.

Bu sene yağışların da etkisiyle hububatta hasat dönemi oldukça bereketli başladı. Geçen yıl 7 milyon ton ürün alındığını belirten Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal bu sene 10 milyonun aşılacağını belirtti. Tüm planlamanın verimliğe göre yapıldığına dikkat çeken Güldal, “Çiftçilerimizin telaş yapmasına gerek yok.

Son ürün alınana, üreticimizin TMO’ya arz edeceği son ürün gelene kadar alım yerlerimiz açık olacak” dedi. Hasat dönemini yoğun şekilde yaşadıklarını ve 2023 rekoltesinin bereketli geldiğini belirten Güldal, “Çukurova, Güneydoğu ve Akdeniz’de hasadın neredeyse bittiğini, Marmara ve Ege bölgesinde sonuna yaklaşıldığını ve İç Anadolu Bölgesi’nde de bunun yoğunlaşarak devam edeceğini vurgulayarak, Trakya’da hasada yeni başlandığını, Doğu Anadolu’nun ise daha sonra devreye gireceğini anlattı.

Son gelen yağışların etkisiyle çok güzel verimlilik yaşandığına dikkati çeken Güldal, “Üreticilerimiz buğday ve arpada birim alandan dönüm başına son yılların en yüksek verimini alıyor. Bu durum rekolteye ciddi manada katkı sağladı” diye konuştu.

“TMO başka yerlere ürün satın demez”

TMO’nun aldığı fiyatların piyasanın en yüksek fiyatı olduğunun altını çizen Güldal, dolayısıyla bütün üreticilerin ürünlerini kendilerine satmak istediğini dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

‘Tarım İletişimi’ Tartışıldı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, her yıl düzenlediği  Betûl...

3.3 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 305...

Bitkisel üretimde 2025 zor geçecek: TÜİK verileri kayıpları gösteriyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılına ilişkin ilk bitkisel...

Bu yaz meyveye uzaktan bakacağız

Zirai don nedeniyle meyve üretiminde milyonlarca ton kayıp yaşanacak....