Tarımda dev makine dönemi

Tarımın global buluşma noktası olan Agritechnica’ya dev tarım makineleri, elektrikli ve hibrit motorlar damga vurdu. Hidrojen başta olmak üzere çevreci ve otonom teknolojiler de geleceğin tarımına ilişkin en önemli göstergeler olarak dikkat çekti. Fuara katılan Özka Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Nur Kanık, “Tarımda ebatlar giderek büyüyor. Avrupa’da çiftçiler daha büyük ve verimli üretime odaklandı. Biz de buna ağırlık veriyoruz. Ayrıca artan rekabet ortamında Afrika ve Asya pazarlarını da yakın takibe aldık” dedi.

Dünyanın en önemli tarım fuarı olarak gösterilen Agritechnica 2023, Almanya’nın Hannover kentinde 52 ülkeden 2 bin 811 katılımcıyla başladı. Türkiye, bu organizasyonda 159 katılımcı ile İtalya ve Çin’den sonra en güçlü varlık gösteren ülke oldu. Şehirde trafiği kitleyecek kadar yoğun katılım sağlanan fuar nedeniyle restoranlarda rezervasyonsuz yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Öyle ki otelleri dolduran bu yoğunluk, yakın şehirlerden gelip arabalarında konaklayanlarla daha da büyüdü. Tamamını gezmenin neredeyse bir hafta sürdüğü fuarda bu yıl şüphesiz en fazla ilgiyi dev tarım makineleri gördü. Sadece lastikleri bile insan boyundan büyük olan traktörler, biçerdöverler, ilaçlama makineleri, kamyonlar ve römorkların önünde azalmayan bir yoğunluk vardı.

YENİ REKABET ALANI

Fuarda elektrikli motorlar, hibrit teknolojiler ve verimlilikle ilgili gelişmeleri ortaya koyan ürünler oldukça dikkat çekti. Ayrıca sürdürülebilir bir tarım için otonom teknolojiler ve çevreci adımlar da fuarın genel havasını yansıtıyordu. Hürriyet olarak Özka Lastik’in daveti üzerine katıldığımız Agritechnica 2023’te genç çiftçi sayısının fazlalığı ve ilgisi bize geleceğin tarımı için ipuçları verdi. Özellikle otonom tarım cihazları ve hidrojen başta olmak üzere yeşil teknolojiler rekabetin önümüzdeki yıllarda burada gerçekleşeceğini çok net gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Toprak dondu, üretici yandı

Çiftçilerin emeği buz tuttu. Zirai don afeti sonrası üreticiler...

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni taklit ve tağşiş listesi: Bu işletmelere dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesi...

Mühendisleri gönderiyoruz çobanları ithal ediyoruz

Türkiye’de itibarları ve ekonomik şartları bozulduğu için yurt dışına...

7. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde Büyük Buluşma

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) Düzenlediği...