Tarım girdilerinde en yüksek artış veteriner harcamalarında!

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE), Mart 2025’te yıllık yüzde 29,73, aylık yüzde 1,80 artarken, veteriner harcamaları yüzde 55,87 ile yıllık değişimin, yüzde 4,31 ile de aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup olarak öne çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Mart 2025 verilerini açıkladı.

Tarım-GFE yıllık %29,73 arttı, aylık %1,80 arttı

Tarım-GFE’de (2020=100), 2025 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,80 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,32 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %29,73 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %36,16 artış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %2,08 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %0,15 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde %29,10 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde %33,53 artış gerçekleşti.

Tarım girdilerinde en yüksek artış veteriner harcamalarında!

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup %55,87 artış ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup %4,31 artış ile veteriner harcamaları oldu.

Tarım girdilerinde en yüksek artış veteriner harcamalarında!
Tarım girdilerinde en yüksek artış veteriner harcamalarında!

 

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakan Yumaklı duyurdu! 331 milyon liralık tarımsal destek bugün hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 331 milyon 664...

İstanbul’da lahmacun yiyen 25 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Ruhsatsız restoran daha önce 3 kez mühürlenmiş! Şişli'de aynı restorandan...

Süt sektörü, 2 yıllık yeni yol haritasını Antalya’da belirledi

Ulusal Süt Konseyi tarafından “Yerel Güç, Küresel Vizyon” temasıyla...

Tarım Kredi’nin amacı ucuzluk değil, borsaya açılmak

İştiraki Gübretaş’ta çalışanların 140 gün boyunca grev yaptığı Tarım...