Tarım Bakanlığından nişasta bazlı şeker üreten firmalara tarihi ceza!

Tarım ve Orman Bakanlığı, nişasta bazlı şeker üreten firmalara, kota dışı üretim yapmalarından dolayı tam 595 milyon lira ceza kesti. Kesilen ceza firmalara tebliğ edilirken, halkın kaçak nişasta bazlı şekerle nasıl zehirlendiğini de gözler önüne serdi.

SADETTİN İNAN / Tarımdan Haber olarak ısrarla gündeme getirdiğimiz nişasta bazlı şeker üretiminin denetimsizliğine yönelik Tarım Bakanlığından nihayet bir adım atıldı. Bakanlık yaptığı denetimlerde, bazı nişaşta bazlı firmaların kota dışı üretim yaptığını tespit ederken, bu firmalara rekor bir ceza kestiği ortaya çıktı.

KOTA DIŞI NBŞ ÜRETEN FİRMALARA 595 MİLYON LİRA CEZA!

Tarımdan Haber olarak, Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre kota dışı üretim yaptıkları tespit edilen nişasta bazlı şeker üreten firmalara tam 595 milyon lira ceza kesildi. Bu firmaların ismini öğrenemedik ancak Bakanlığın konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapacağı kaydediliyor. Kesilen tarihi cezanın kotalı üretim yapan firmalara mı yoksa kotasız üretim yapan firmalara mı kesildiği merak ediliyor.

NİŞAŞTA BAZLI ŞEKERLERİN KOTASI YÜZDE 10’DAN 2,5’A DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ!

Bilindiği üzere nişasta bazlı şekerlerin kotası yüzde 10’dan yüzde 2,5’a düşürülmesine rağmen denetim zafiyetinden dolayı firmaların piyasaya ne kadar nişasta bazlı şeker sattığı bilinmiyordu. Sektör yetkilileri, denetim zafiyetinden dolayı piyasada tüketilen nişasta bazlı şeker oranının yüzde 20’nin üstünde olduğuna dikkat çekerken, bu oran halk sağlığı açısından büyük tehdit oluştururken, yaşanan kayıtdışılık şeker pancarı üretimini de tehlikeye atıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Verim kaybı yüzde 50’yi buldu: Ayçiçeği üreticisine uyarı

Trakya'da ayçiçeğinde yaşanan kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde yüzde 50'lileri...

Anket sonuçlandı: Ekonomistler eylül ayında yüzde 2,09 aylık enflasyon bekliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Ekim Perşembe günü eylül ayı...

Gıda ihracatı sekiz ayda 15 milyar dolara dayandı!

Ağustos 2024’te geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,3...

Hamsi, istavrit ve palamutta mikroplastik

Karadeniz ve Marmara’da ekonomik değeri olan 19 balık türünde...