Tanesi 5 liradan satılıyor! Tarlaya her girdiklerinde en az 200 meyve çalan hırsızlar üreticileri isyan ettirdi

Antalya’da avokado üreten çiftçiler, tanesi 5 liradan satılan meyvelerinin hırsızlar tarafından çalındığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Çiftçiler, hırsızların tarlaya girdikleri zaman en az 150 ila 200 arasında avokado çaldığını dile getirdi.

Market ve manav raflarının gözde meyveleri arasında yer alan avokadonun hasat döneminin gelmesiyle birlikte tarlalarda hırsızlık vakaları da arttı. Avokado üreticileri, hırsızların her tarlaya dadandığında en az 150- 200 arasında avokado çaldıklarını belirterek, binlerce lira zararda olduklarını dile getirdi. Çiftçiler, konuyla ilgili yetkililerden yardım bekliyor.

“YETERLİ CEZAYI ALMIYORLAR”
Hırsızların yeterli cezayı almadığını söyleyen Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “Önlem alıyoruz, telle çeviriyoruz, kamera ve fotokapanlar kuruyoruz, kayıtlar elimizde. Adam geliyor, 150- 200 meyveyi alıp gidiyor. Aynı bahçede 3-4 bin ürün çalınıyor. Üretimimizin 3’te birini çalıyorlar. Ne yapmamız gerekiyor Yetkililerden bize çözüm üretmelerini bekliyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TMO, 2025 Yılı Hububat Alım Fiyatlarını Açıkladı

​Ülkemizde hububat hasadı Mayıs ayında lokal olarak başlamış olup, bugün itibariyle...

Kilosu 250 lira oldu! Yaz meyveleri cep yakacak

Yaz aylarının gelmesiyle meyvelerde tezgahlardaki yerini aldı. Çarşı ve...

Buğdayda verim düşük kalite yüksek

Bu yıl buğday rekoltesinde kuraklıktan dolayı yüzde 15 ile...

Meteoroloji uyardı! 7 ilde sel ve fırtına tehlikesi

İçişleri Bakanlığı, 7 ili sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda...