Süt sektöründe çarpıcı iddia: ‘Binde bir yağlı sütle ancak sulama yapılır! Acilen raflardan kaldırılmalı’

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cihat Şimşek, binde bir yağlı sütlerin aslında süt olmadığını ve insan sağlığına zarar verebileceğini belirterek, bu ürünlerin raflardan kaldırılmasını talep etti. Şimşek, düşük yağlı sütlerin tüketiciyi yanıltabileceğini ve gerçek sütle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Cihat Şimşek, piyasada binde bir yağlı süt olarak satılan ürünün aslında süt olmadığını iddia etti.

Rengi süte benzeyen ürünün sulama amacıyla kullanılabileceğini söyleyen Başkan Şimşek, gerekçelerini sıralarken binde bir yağlı sütün insan sağlığına da zamanla zarar verebileceğini ifade ederek Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bu ürünlerin (Binde bir yağlı süt) raflardan kaldırılmasını da üreticiler adına talep etti.

BİNDE BİR YAĞLI SÜT, GERÇEK SÜT DEĞİLDİR

Cihat Şimşek, Kasım ayından bu yana raflarda yerini alan binde bir yağlı süte sert tepki gösterdi. “Bu sütten peynir ya da yoğurt yapılamaz, içinde yağ yok. Bu ürün, sulama amaçlı kullanılabilir” diyerek ürünü tanımlayan Başkan Şimşek, bu tür ürünlerin zamanla insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Şimşek, “Sütün içindeki en önemli madde yağdır. Bu ürünlerin tüketilmesi, insanların gerçek sütü tükettiklerinde bünyelerinin bunu hazmedememesi gibi sağlık sorunlarına yol açabilir” ifadelerini kullandı.

FİYAT DÜŞÜKLÜĞÜ VE TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI

Binde bir yağlı sütün fiyatının düşük olmasının, özellikle alım gücü düşük olan tüketiciler tarafından tercih edilmesine neden olduğuna dikkat çeken Şimşek, bu ürünlerin genellikle süte benzeyen renkleriyle tüketicileri yanıltabileceğini ifade etti. Şimşek, “Marketlerde bu ürünler süt olarak satılıyor, ancak aslında sütle hiçbir ilgisi yok. Bu tür ürünlerin tüketiciye sunulması, uzun vadede sağlık sorunlarına yol açacaktır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım arazilerine yönelik hisseli satış uyarısı

Bursa Mudanya İlçe Kaymakamlığı tarım arazilerinin noter üzerinden hisseli...

Çin, dünya buğday pazarını sarsıyor

Gıdada daha fazla kendine yeterlilik hedefleyen Çin, küresel buğday...

Greenpeace, İstanbul’daki meyve-sebzeleri inceledi: Üçte birinde mevzuata aykırı pestisit kalıntısı var

Greenpeace Türkiye’nin İstanbul'da yaptığı araştırma sonucu çıkardığı "Pestisitler ve...

Ünlü bal markası sahte çıktı! Bakanlık marka marka ifşa etti: Peynir, baharat, antep fıstığı, tereyağı, zeytinyağı…

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş listesini güncelledi....