Sezonun ilk kuru üzümüne rekor fiyat: Kilosu 3 bin 500 liraya satıldı

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 TL olarak açıklanan çekirdeksiz kuru üzümde ilk ürün kilosu 3 bin 500 TL gibi rekor fiyata açık artırma usulüyle alındı.

Manisa’da 2021 yılında pandemi nedeniyle yapılamayan sezonun ilk kuru üzüm alım töreni Manisa Ticaret Borsası tarafından Kurşunluhan’da gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, “Nesilden nesile aktarılan üretim geleneği, tarihi kökleri ortak kültürümüzde yer etmiş motifleri ile Manisa’mız ile özdeş, Manisa sultani çekirdeksiz üzümü, Manisa’mızın başlıca üretim sembollerinden biri olmasının yanı sıra ülkemizin de en önemli tarıma dayalı milli gelir kaynakları arasındadır. Temmuz sonu müstahsilden alım tescili verilerine göre, ilçelerimiz dahil tüm ticaret borsalarımızda kayıtlara giren çekirdeksiz kuru üzüm üretimi 302 bin 844 tondur” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Zirai dondan etkilenen 9 milyon dekarı nasıl inceleyecekler: Zarar çok, ekspertiz yok

Mustafa Çakır Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 2.3 milyon...

Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı nedeniyle...

Kriz tarım makineleri sektörünü de vurdu: Traktör üretimi yüzde 37, ihracat yüzde 22 düştü!

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş tarım makineleri makineleri sektörünün...

Silifke’den Orta Doğu’ya: İhracat rüzgârı karadutla esti

Mersin'in Silifke ilçesinde hasadı süren karadut hem iç piyasada...