Modern Tarım, Güçlü Çiftçi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Küçük Menderes Havzası’nı daha verimli hale getirerek Türk tarımının önde gelen merkezlerinden birine dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 22 yılda hayata geçen baraj ve sulama projelerinin yanı sıra Arazi Toplulaştırma (AT) ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) projelerinin de bölgede hızla devam ettiğini açıkladı. 52.100 dekar arazideki çalışmaların sürdüğünü açıkladı.109 bin 250 dekar arazi yeniden düzenlendi

“Ödemiş-Beydağ Sulama Projesi” kapsamında daha önce 120 bin 500 dekar arazinin modern sulamaya açıldığını hatırlatan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Küçük Menderes Havzası’ndaki üretim maliyetlerini düşürerek, artan verim ve ürün çeşitliliği ile birlikte üreticimizin refahını seviyesini yükseltmek amacıyla başlattığımız çalışmaların ilk kısmında 109 bin 250 dekar arazideki Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projemizi tamamladık. 26 mahallemizdeki tarlalara artık üreticimiz daha kolay ulaşıyor. Her gün birkaç ayrı bölgede çalışmaktansa tek noktada tarlasını sürüyor, suluyor ve hasat ediyor. Hem yakıttan, hem vakitten tasarruf ediyor. Geliri ve kazancı artıyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Zirai don narenciye kokusunu yok etti

Soğuk hava darboğazdaki üreticiyi etkiledi. Narenciye bahçeleri hayati seviyede...

TMO’dan Ocak ayında yüklü miktarda arpa alan kişi ve kuruluşlar köşeyi döndü!

TMO’dan tahsisin uygulanmadığı Aralık ve Ocak ayında yüklü miktarda...

İklim krizine karşı doğal bariyer: Yosun çiftlikleri

Yeni bir araştırma çiftliklerde üretilen yosunların sudaki kirleticileri emerek...

Sevinçte de kederde de ayran içtik

Türkiye’de ayran üretimi ve tüketimi her geçen yıl artış...