Mine Ataman: Ferrero’dan fındığa öldürücü darbe! Tarım Bakanlığı ‘Değerli Tarım’ uygulamasına derhal son vermeli!

Dünyadaki 1,195 bin ton fındığın yüzde 65’ini Türkiye üretiyor. Her yıl bu vakitlerde fındık fiyatıyla ilgili “hakkımızı alamıyoruz” diye “dış mihraklara/hükümete/bilimum STK’lara” kızıyor, asıl sorunlara odaklanacağımıza popüler mevzularla zaman kaybediyor.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’nın ısrarla dile getirdiği “kahverengi kokarca” sorunuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı pek çok önlem alıp eğitim yapsa da hala çözülemedi. Akça, geçtiğimiz yıl tüm yurtta “tarımsal olağanüstü hal” ilan edilmesi gerektiğini ısrarla dile getirmişti.

Ferrero'dan fındığa öldürücü darbe! Tarım Bakanlığı 'Değerli Tarım' uygulamasına derhal son vermeli!

Türkiye’nin Yetiştirdiği Tarım Danışmanları İle Türk Fındığında Haksız Rekabet

Fındığın uzun vadede daha büyük dertleri var. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’ya göre; “tekelci firma Ferrero’nun, Türkiye’deki fındık üretimine vuracağı en büyük ve öldürücü darbe, ”DEĞERLİ TARIM” adı altında yaptıkları uygulama.

Değerli tarım uygulamaları Tarım ve Orman Bakanlığının teşvikleri ile Ziraat Odalarında çalışan yetişmiş, fındık üretim alanlarını ve verimli toprakları bilen tarım danışmanlarını bünyesine katarak başladı. Yani Ferrero “derenin taşı ile derenin kuşunu vurmakta” vergilerimizle, memleketin maddi manevi imkânlarıyla yetiştirdiğimiz deneyimli personelle fındık sektörünü içten yıkacak çalışma yapıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Turpunan şalgamınan ‘organik halk muhalefeti’ büyürken Yozgat çok önemli mesaj verdi

İşin adını halk verirse o unutulmaz; çünkü ezberden, kitaptan...

Çiftçiye destek yarım kaldı

Zirai donda destek verilecek ürün sayısı da miktarı da...

İşte Batı Akdeniz’in ihracat şampiyonu

Batı Akdeniz'in ilk çeyrekteki ihracat şampiyonu "biber" oldu. Örtü altı...

Soğan Üreticisi Feryat Ediyor: “İthalat Darbesi Bizi Bitirdi!”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, soğan üreticilerinin yüksek maliyetler...