Mersin’de Keben narı hasadı zamanı

Mersin’de dalında kilogramı 7-10 liradan satılan Keben narlarından bazıları 1,5 kilogram ağırlığa ulaşabiliyor.

Mersin’in Silifke ilçesinde, ismini yetiştiği Keben Mahallesi’nden alan narın hasadına başlandı.

Keben Mahallesi’nde olgunlaşan ilk narlar, Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun’un da katılımıyla hasat edildi. Doygun, yöre çiftçisine ekonomik katkısına işaret etti.

NARLARIN BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖREN ŞAŞIRIYOR

Babasıyla birlikte üretim yapan Alpay Yalçın’ın bahçesinde gerçekleştirilen programla başlayan hasatta “narların büyüklüğünü görenlerin şaşırdığı” söylendi.

BAZI NARLAR 1,5 KİLO GELİYOR

Yalçın, “Şu anda bazı narlarımız 1,5 kilogram civarında. Bunların satışını yapmak için hasadını yaptık. Güzel bir çeşittir, tadı mayhoştur, aroması çok iyidir. Alıp tadanlar çok memnun kalırlar. Herkese faydalanması için tavsiye ediyorum. Narın dalında kilogram fiyatı şu anda 7-10 lira.” diye konuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Türkiye, sofralık zeytin üretiminde Mısır’ı geride bırakarak zirveye yerleşti

Dünya genelinde ağaç varlığı açısından İspanya’nın ardından ikinci sırada...

Çiftçilerin borcu 1 trilyona koşuyor

Çiftçilerin bankalara olan borçları 631 milyar TL’den 927 milyar...

Meteoroloji’den 31 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji, 10 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. 31 il...

Patates ihracatında ciddi artış! İşte ocak-şubat döneminde son durum

Türkiye'nin bu yıl ocak-şubat aylarındaki patates ihracatı, geçen yılın...