Türkiye’nin dört bir yanı lezzetli rotalarla kaplıdır. Sizin yerinizde olsam, arada bir lezzetin peşine düşer, hem yemekleri hem de bu yemeklerin yapıldığı çevreyi keşfederim.

Bayram tatili, son dakikada, çekiştirilip uzatılmasaydı, bu yazayı yazmayacaktım. Çünkü anlatacaklarımı yapmak için 3 günlük tatil yetmezdi.
Tatil 9 güne uzayınca, “Bari bir şeye yarasın” diyerek kolları sıvadım.
Damaklarınızı bayram yerine döndürmeye niyetlendim.
Açıklayayım: Köfte-Kebap Rotası’nı izleyeceğiz, onun için yola aç çıkan!
İlk durak Bursa: Tabii ki hedefte İstender Kebabı var. Pide, döner, bonfile parçaları, salça sosu, yoğurt ve köpük köpük tereyağından oluşan kebabın tadını tam olarak tarif edebilecek kelime henüz icat edilmemiştir. Veya ben duymadım! Gerçek bir lezzet abidesidir. Derinliği olan bir kebaptır. Bu muhteşem kebabı ister Tarihi İskender Efendi Konağı’nda ister Uludağ Kebapçısı’nda yiyebilirsiniz. İzmir’e uzanan yeni otoyolda da şubeler var.
Daha sonra Mustafakemalpaşa’da bir tatlı molası vermenizi öneririm. Bu tatlıyı insan yemeye doyamaz. Hele üstüne biraz kaymak koyarsanız, damağınızı çatlatabilirsiniz. Bu tatlı için en doğru adreslerden biri, “Dondurmacı Ahmet” tir.
Akhisar’dan geçerken canınız mutlaka köfte isteyecektir. Çünkü burada yer gök hep köfte kokar. Türkiye’nin en lezzetli köfteleri burada pişer. Gerçek Akhisar köftesini yemek istiyorsanız, yol üstündeki ünlü Ramiz’e veya Can Köftecisi’ne uğramanızı öneririm.