Kızılay Doğanay Kardeşleri krizden kurtardı: 10 milyon Euro’ya şalgam fabrikası satın aldı

Kızılay’ın 10 milyon Euro bedelle Doğanay’ın Adana’daki çalışmayan şalgam fabrikasını satın aldığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde çadır satmasıyla hafızalara kazınan Kızılay’ın 10 milyon Euro bedelle yeni bir fabrika satın aldığı ortaya çıktı.

Kızılay, 7 Eylül 2023 tarihinde Doğanay Şalgam’ın sahipleri Remzi ve Rafet Doğan’ın Adana’daki fabrikası ile şirketini satın almaya karar verdi ve Doğanay kardeşler ile Kızılay arasında bir satın alma sözleşmesi imzalandı.

GİZLİLİK MADDESİ BULUNUYOR

Gizlilik maddesinin de yer aldığı sözleşmeye göre, Doğanay kardeşlerin DGNY Tarım ve Hayvancılık Şirketi ile bu şirkete ait fabrika 10 milyon Euro’ya satın alındı. Önce 2 milyon Euro’nun ödeneceği, sonraki iki ay içinde de kalan 8 milyon Euro’nun Kızılay tarafından ödeneceği ifade edildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Kızılay’ın 10 milyon avroya satın aldığı fabrika uzun süredir atıl durumdaydı. Fabrikanın sahiplerinden Remzi Doğanay ise Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı’ya yakınlığıyla biliniyor. Doğanay kardeşlerin uzun süredir ekonomik sıkıntı yaşadığı ve Kızılay’ın bu işlemi ile Doğanay kardeşleri kurtardığı iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Solakoğlu: Plansız Üretim Var, Sorumlu Tarım Bakanlığı

TUSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu: - Türkiye’nin protein üretiminin hepten...

Şekerpancarı sadece şeker mi?

https://youtu.be/dHoT1um00rk?si=tVfAEuhqPojGJStX Tarım Gazetecisi Galip Umut Özdil ile Tarım KonuşuYorum’un yeni...

Meteoroloji’den 39 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sağanak yağış ve fırtına beklentisiyle...

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Zirai don mağduru tüm çiftçilerin zararları karşılanmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai don olayından...