Kahvenin hangi ülkeden geldiğine nasıl kavrulduğuna dikkat edin

Öğütme ve kavurmayı tarihi makinelerinde yapan İhsan Kurukahvecioğlu Halefleri’nin altıncı kuşak yöneticisi Aslı Tapucu, “Türk kahvesi hâlâ her yaştan herkese hitap eden nefis ve bize özgü bir içecek” dedi.

Kahvenin yüzyıllardır kavrulup öğütüldüğü Eminönü Tahmis Sokakta hizmet veren İhsan Kurukahvecioğlu Halefleri, 153 yılı geride bıraktı. Markanın altıncı kuşak yöneticisi Aslı Tapucu, kahveyi 100 yılı devirmiş taş değirmenlerde öğüttüklerini belirterek, odun ateşinde 115 yıllık makinelerde de kavurduklarını kaydetti.

Tarihteki ilk kavurma makinelerinden birini kullandıklarını vurgulayan Aslı Tapucu, ilerleyen zamanlarda bu tarihi kahve makinelerini de kapsayan kahveyle ilgili bir sergi açmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca kahve tadım atölyeleri yapmayı da düşündüklerini söyleyen Tapucu, “Uzun vadede bulunduğumuz hanın kültür ve sanat etkinliklerinin yer aldığı bir alana dönüşmesini hedefliyoruz” dedi. Markanın altıncı kuşak yöneticisi Aslı Tapucu ile markanın dünden bugüne yolculuğunu, hedeflerini, planlarını konuştuk.

İhsan Kurukahvecioğlu Halefleri’nin temeli nerede ne zaman atıldı?

1871’de Osman Efendi, babası Hasan Efendi’den kahvecilik işini devralır ve Eminönü Tahtakale’de devam ettirir. Önceleri Osman Efendi kahve ticaretini kendi yaptırdığı Osman Efendi Hanı’nda yapıyormuş. Daha sonra 1911’de Kurukahveci Han’ı yaptırarak işi burada geliştirmeye devam etmiş ve günümüze kadar gelmiş.

Markanın günümüze kadarki sürecini kısaca özetler misiniz?

Osman Efendi’den sonra İhsan Bey cumhuriyetin ilanıyla Kurukahvecioğlu soyadını almış ve işleri iki kızına, babaanneme ve büyük teyzeme bırakmış. O zamanlar biraz duraklama devri yasamış olsa da bu durum şu anki yerelliğimizin ve butik olma halimizin temelini oluşturmuş. Daha sonra babam, amcam ve halamın ortaklığıyla ve babamın 40 senedir verdiği emekle şirketimiz bugünlere kadar gelmiş. Şimdi hala toptan ve perakende satışımızın yanı sıra yeni nesil esnaf olarak ihsankurukavecioglu.com adresli internet sayfamızdan da satış yapıyoruz.

Markada şu anda kaçıncı kuşak yöneticiler var?

Sizin sektöre girişiniz nasıl oldu? Babam beşinci kuşak ben ise altıncı kuşak temsilcileri olarak çalışmaya üretmeye devam ediyoruz. Ben İtalyan Lisesi’ni bitirip İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tekstil bölümünden mezun olduktan sonra New York’ta FIT’ye girmeye hak kazandım. Bir süre orada kaldıktan sonra İstanbul’a döndüm ve çeşitli firmalarda, sanatçılarla ve tasarımcılarla çalışma fırsatı yakaladım. Döndüm dolaştım yine beni çocukluğumdan beri büyüleyen Eminönü’ne çalışmaya babama destek olmaya ve kendimi aşina olduğum ama yine de benim için yeni bir alan olan kahve sektöründe geliştirmeye karar verdim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Kırmızı ette fiyatlar düşecek! Bakanlık büyükbaşın ardından kuzu ithalatı için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın kırmızı ete beklediği fiyatlarla...

Pirinçte yaşam maliyetine baskı oluşturabilecek fiyat artışı! Japonya 18 yılın zirvesinde

Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı açıklamasına göre, 60...

Ömer Fethi Gürer: Et ithalatıyla piyasanın dengesi bozuluyor, üretici emeğinin karşılığını alamıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçi Hasan Erdal'ın...

Murat Ülker “Gıda verimi dünyada yaklaşık yüzde 21 azaldı”

Türkiye Gıda Sanayii İşve­renleri Sendikası (TÜGİS) ve Sürdürülebilirlik Akademi­si’nin...