Kadın çiftçilere TİKA’dan sera desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek’teki Kakanj Belediye bölgesindeki kadın çiftçilere sera desteğinde bulundu. TİKA, Bosna Hersek’te yaşayan 30 aileye sera desteği sağladı.

Proje kapsamında, 6 farklı kadın derneğine bağlı ailelere toplam 1500 metrekarelik sera kuruldu. Kakanj Belediyesi de projeye destek vererek sebze fidelerini temin etti. Belediye, üretilen ürünlere satış alanı oluşturulması ve üreticilerin fuarlara katılımı konusunda da destek vererek bölgedeki tarım faaliyetlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Kakanj Belediye Başkanı Mirnes Bajtarevic ve TİKA temsilcileri, proje kullanıcılarına ziyarette bulundu. Bajtarevic, üretim faaliyetlerinin artırılmasına ve çeşitlendirilmesine katkı sağladığı için TİKA’ya teşekkür etti. Söz konusu 6 kadın derneğinin üst düzey yetkilileri de projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

GIDA DA ARZ GÜVENLİĞİ, ÜRETİMDEKİ İSTİKRAR ,TİCARETİNİN İSTİKLALİ İLE...

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...