İsyan etti: 2 bin 140 TL’ydi, 29 bin TL olmuş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gübre fiyatlarının yıldan yıla artmasına dikkati çekerek “2 bin 140 liraydı, şimdi 29 bin lira olmuş” ifadesini kullandı. Sadık Çiftçi isimli vatandaş “Traktörümüz 60 litre, 2 bin 500 liraya doluyor. Bundan 5 yıl önce 300–400 liraya doluyordu. Bu kadar arttı” sözleriyle isyan etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer çiftçilerle bir araya geldi. Gürer, tarım sektöründeki krizin sürdürülemez hale geldiğini belirterek “Bu fiyatlarla hayvancılığı sürdürebilmeleri mümkün değil. Bunun yanı sıra çiftçilik de yapıyorlar, farklı ürünler ekiyorlar. Girdi maliyetler arttığı için her yıl aldıkları ürünlerinin fiyatı katlanıyor aynı şekilde ürettikleri ürünlerin fiyatları artmıyor” diye konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçileri ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi.

Çiftçilik yapmadan hayvancılığın sürdürülemez noktaya geldiğini belirten Gürer, şunları anlattı:

– “Ülkemizde hayvancılık yapanların, çiftçilik yapmıyorsa ahırlarını boşalttı. Yalnızca ahır var, hayvan varsa mutlaka kaba yemini kendi üretmek zorunda. Kendi üretmezse dışarıdan aldığı yemle hayvancılığın sürdürülebilirliği yok. 12 ay boyunca hayvana yem vermek durumundalar.

– Yonca, bazı bölgelerde 13 bin 500 liraya kadar ton fiyatı çıkmış durumda. Çiftçi ise hayvanı varsa kendi emeğini katmadan daha uygun fiyatta yonca üretmeye çalıştıkları için kısmen daha uygun fiyatla maliyeti sağlıyorlar” dedi.

‘HER ŞEY ZAMLANDI, ÇİFTÇİ BORÇLA ÜRETİM YAPIYOR’

Gürer, hayvancılıkla uğraşan üreticilerin yalnızca kaba yem değil, süt yemi ve mazot fiyatları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirtti.

Tarımda karşılaşılan zararlılar ve hastalıkların da maliyeti artırdığını ifade eden Gürer, tarım ilaçlarının kullanımının zorunlu olarak arttığını ancak bu kalemlerin her yıl zamlandığını söyledi.

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakan Yumaklı duyurdu! 331 milyon liralık tarımsal destek bugün hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 331 milyon 664...

İstanbul’da lahmacun yiyen 25 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Ruhsatsız restoran daha önce 3 kez mühürlenmiş! Şişli'de aynı restorandan...

Süt sektörü, 2 yıllık yeni yol haritasını Antalya’da belirledi

Ulusal Süt Konseyi tarafından “Yerel Güç, Küresel Vizyon” temasıyla...

Tarım Kredi’nin amacı ucuzluk değil, borsaya açılmak

İştiraki Gübretaş’ta çalışanların 140 gün boyunca grev yaptığı Tarım...