IMF: Tahıl fiyatları yüzde 15 kadar artabilir

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Ekonomik Danışmanı ve Araştırma Direktörü Pierre-Olivier Gourinchas, Ukrayna’nın tahıllarını Karadeniz’deki limanlardan güvenli bir şekilde taşımasına izin veren anlaşmadan Rusya’nın çekilmesinin ardından küresel tahıl fiyatlarının yüzde 15’e kadar yükselebileceğini söyledi.

IMF Ekonomik Danışmanı ve Araştırma Direktörü Gourinchas, IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’nun Temmuz 2023 sayısına ilişkin düzenlenen basın toplantısında, “Karadeniz tahıl girişiminin geçen yıl dünyaya bol miktarda tahıl arzını sağlamada çok etkili olduğu açık.” değerlendirmesinde bulundu.

Aynı mekanizmanın tersine işlediğini ve bunun gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmasının muhtemel olduğunu vurgulayan Gourinchas, IMF’nin Rusya’nın anlaşmadan çekilmesine ilişkin tahminlerini hala değerlendirdiğini, tahıl fiyatlarında yüzde 10-15’lik bir artış aralığının “makul bir tahmin” olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Yozgatlı çiftçi CHP mitinginde konuştu: Turpunan, şalgamınan devlet idare edilmez

CHP'nin Yozgat mitinginde vatandaşlara seslenen ve İmamoğlu protestolarına katıldığı...

Murat Sabuncu ,Turpunan şalgamınan ‘organik halk muhalefeti’ büyürken Yozgat çok önemli mesaj verdi

Murat Sabuncu İşin adını halk verirse o unutulmaz; çünkü ezberden,...

Çiftçiye destek yarım kaldı

Zirai donda destek verilecek ürün sayısı da miktarı da...

İşte Batı Akdeniz’in ihracat şampiyonu

Batı Akdeniz'in ilk çeyrekteki ihracat şampiyonu "biber" oldu. Örtü altı...