İftar menülerine yüzde 50 zam! 4 kişilik bir ailenin iftar maliyeti cep yakıyor

Ramazan ayının başlamasına çok az bir süre kaldı. Oruç tutanlar 1 Mart’ta ilk iftar sofrasını kuracak. Bu yıl iftarını restoranda açmak isteyenlere ise kötü bir haber geldi. Geçen sene İstanbul’da kişi başı 500 liradan başlayan iftar menülerine yaklaşık yüzde 50 zam yapıldı. Peki zamların temel nedeni ne? TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl yanıtladı.

Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor. Çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan iftar menülerine bu Ramazan da zam geldi. İftariyeliklere geçen seneye oranla yüzde 25-50 arasında zam yapıldı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl Haber Global’den Şifa Kaymak’a yaptığı değerlendirmede geçen sene ortalama 2000 TL olan iftar menülerinin kişi başı 2 bin 500 TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi. 4 kişilik bir ailenin lüks restoranda maliyeti ise 18 bin TL.

İftar menülerine yüzde 50 zam

Bingöl, “Menülerde yüzde 25-50’ye yakın zam bekliyoruz. Yer ve mekana göre iftar menüleri kişi başı 550 ile 5 bin arası değişiyor” ifadesini kullandı.

4 kişilik bir ailenin iftar maliyeti 18 bin TL

Bingöl fiyatların semtten semte, mekandan mekana değişkenlik gösterdiğinin altını çizerek “İstanbul’da 4 kişilik bir aile iyi bir restoranda iftar açayım derse bu fiyat 18 bin TL’ye kadar çıkabilir. Rakamlar yer ve mekana değişkenlik gösteriyor. Merkezden uzak bir restoranda ise 4 kişilik bir aile 3500 TL’ye iftarını açabilir” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım Gıda Düşünce Atölyesi 20 Şubat’ta Adana’da

Tarım Gıda Düşünce Atölyesi; ülkemiz tarım ve gıda sektörüne...

Rifat Hisarcıklıoğlu için kayıp ilanı verildi

TÜSİAD Genel Kurulu’nda yapılan açıklamaların yankıları hem siyasette hem...

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına müdahale için kesimi artırdı!

Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarındaki dalgalanmalar mercek altına alındı....

Ramazan kolisinin yıllık enflasyonu yüzde 32,1

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, zincir marketler erzak...