Hurmaya Ramazan zammı: Tanesi 20 lira

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma, bu yıl cep yakıyor. Edirne Tarihi Selimiye Arastası esnafı Cuma Karahan, Kudüs hurmasının tanesinin 20 TL’ye satıldığını belirtti. Artan fiyatlar vatandaşları düşündürürken, 30 gün boyunca oruç açmanın maliyeti 600 lirayı buldu.

Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma, fiyatıyla dikkat çekiyor.

Tezgahları süsleyen hurmalardan Medine hurması 450 lira, Tunus hurması 350 lira, Kudüs hurması ise kilosu 500 liradan satışa sunuluyor.

Edirne Tarihi Selimiye Arastası esnafı Cuma Karahan, vatandaşın alım gücünün azaldığını, bu yüzden hurmayı gramla veya tane ile sattıklarını ifade etti.

“ESKİSİ GİBİ ‘1-2 KİLO VER’ DİYEN YOK ARTIK”

Karahan, şunları kaydetti:

“1985 yılından beri hurma satıyorum. Eski satışlar yok. Fiyatlar gittikçe yükseliyor. Haliyle insanların alım gücü yetmiyor. En çok Medine hurması tercih ediliyor. Kilosunu 450 liradan satıyoruz. Tunus hurması 350 lira, Kudüs hurması 500 lira.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

ÜNVER: “ÇİFTÇİNİN ÖDENMEYEN 2024 DESTEKLERİ PUL OLDU!”

https://youtu.be/TBnOAeQC_84?feature=shared CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail...

TMO’dan faiz açıklaması: 3-6 aylık banka kredilerine 14,5 milyar TL faiz ödendi!

TMO, Tarımdan Haber’in ‘Toprak Mahsulleri Ofisinde patlak veren faiz...

Konya’da skandal: Kebap ve köfteden domuz eti çıktı

Köfteci Yusuf'ta domuz eti tespit edilmesiyle Türkiye'nin gündemine oturan...

Rekabet Kurumu’ndan BİM’e 1 milyar 300 milyon TL ceza

Rekabet Kurumu, yerinde incelemenin engellendiği gerekçesiyle BİM’e yaklaşık 1,3...