Halka arz onayı alan Efor Çay Türk çayını dünyaya tanıtacak

SPK tarafından halka arz onayı alan Efor Çay, yarın talep toplamaya başlayacak. 3 gün sürecek talep toplama sonrası elde edilecek gelirin önemli bir kısmının yatırımlarda kullanılacağını söyleyen Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, Türk çayını dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Akkuş, soğuk çay ve kahve üretmeyi de planladıklarını belirtti.

Şirketlerin halka arzlara olan ilgisi sürüyor. Serma­ye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arzı onaylanan son şirket Efor Çay oldu. 2005 yı­lında faaliyete başlayan Efor Çay, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticileri arasında yer alıyor. Türkiye’nin yıllık çay ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan şirketin halka arz sürecini ve şir­ketin gelecek dönem hedeflerini Efor Çay Yönetim Kurulu Başka­nı İbrahim Akkuş ile konuştuk.

27 bin ton çay satışı ile ülke ekono­misine katkı sağladıklarını ifade eden İbrahim Akkuş, Türk çayını dünyaya tanıtmayı hedefledikle­rini söyledi. Efor Çay’ın dökme, demlik, bardak poşet, bitki, mey­ve ve form çayı olmak üzere 55 farklı çeşit ürünü bulunuyor. Şir­ket bugün itibarıyla Trabzon ve Artvin-2 tesislerinde yaş çay iş­leme; Trabzon, Tuzla ve Artvin-1 tesislerinde paketleme olmak üzere 49 bin m2’lik dört tesisinde 60 bin ton yıllık üretim kapasite­sine sahip.

Borsa İstanbul’da yarın talep toplamaya başlayacak olan Efor Çay Yönetim Kurulu Başkanı İb­rahim Akkuş halka arzına ilişkin detayları DÜNYA’ya anlattı. Üre­tim kapasitelerini artırmayı, sür­dürülebilirlik hedefleri doğrultu­sunda yeşil enerji kullanmayı he­deflediklerini söyleyen İbrahim Akkuş, “Kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümeye devam etmek istiyoruz. 2005 yılında pa­ketleme tesisiyle başlayan çay yol­cuğumuzda, bugün Türkiye’nin en büyük çay üreticilerinden biri ve İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan markası haline geldik. Top­raktan bardağa kadar tüm süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz.

Ka­radeniz’in aroması zengin bölge­lerinden en kaliteli çay yaprakla­rını topluyor, toplama depoların­dan gıda güvenliğine uygun olarak Efor Çay fabrikalarına ulaştırıyo­ruz. Üretimden paketlemeye ka­dar tüm aşamaları titizlikle yürü­tüyor, 12 ay boyunca yüksek ürün kalitesinin sürekliliğini sağlıyo­ruz. Efor Çay olarak, her damak zevkine uygun, kaliteli ve yüz­de yüz doğal ürünler sunuyoruz. Üretim kapasitemizi artırarak ve portföyümüze yenilikçi ürünler ekleyecek Ar-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Gelirin önemli bir kısmı yatırımlara gidecek

Halka arz gelirlerinin önemli bir kısmını yatırımlar için kul­lanmayı planladıklarını anlatan Akkuş, “Bu kapsamda kiracısı bulunduğumuz üretim tesisle­rinden birini veya bir kaçını al­ma hedefiyle hareket edeceğiz. Ayrıca mevcut depolarımızın kapasitesini artırmak da plan­larımız arasında yer alıyor. Öte yandan portföy yönetim şirket­leri tarafından kurulmuş giri­şim sermayesi yatırım fonlarına (GSYF) yatırım yapmak planla­rımız arasında yer alıyor. GSYF yatırımlarının yanı sıra halka açık olmayan gıda, perakende, bi­lişim, teknoloji, sağlık ve imalat alanında faaliyet gösteren, üre­tim ve hizmet odaklı şirketlere yatırım yapabiliriz. Halka arz ge­lirinin geri kalan kısmını ise şir­ketimizin finansal yapısını güç­lendirmek için kullanmayı plan­lıyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Küresel gıda fiyatlarında Trumpflasyon mu geliyor?

Çin ile girdiği gümrük tarife savaşı hafızalarda… İklim değişikliğine...

TKİ 9,5 milyar lira kömür borcundan dolayı Konya Şeker’i icraya verdi!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), Konya Şeker'in bünyesinde bulunan...

Kırmızı ette fiyatlar düşecek! Bakanlık büyükbaşın ardından kuzu ithalatı için düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın kırmızı ete beklediği fiyatlarla...

Pirinçte yaşam maliyetine baskı oluşturabilecek fiyat artışı! Japonya 18 yılın zirvesinde

Japonya Tarım, Orman ve Balıkçılık Bakanlığı açıklamasına göre, 60...