Grand Kartal Otel’in sahibi Ormana çökmüş

Grand Kartal Otel’in sahibinin, kendi arsasının 13 katı büyüklüğündeki ormanı telle çevirerek vurgun yaptığı ortaya çıktı. Köylülerin tarlaları da otele verilmiş.

78 canımızın yandığı Grand Kartal Otelin sahiplerinin, orman ve mera işgalcisi olduğu bildirildi.

Bolu Gölcük yakınlarındaki ormanın hemen dibindeki 16.5 dönüm arsaya Gazelle Resort Otelini kurup işleten patronlar, otel arazisinin 13 katı büyüklüğündeki orman arazisini kısa sürede telle çevirip rant kapısına dönüştürdü.

Karacasu ve Emen köylüleri, yollarıyla tarla ve meralarının otel tarafından gasp edildiğini, devletin de patronların tarafında yer aldığını söylediler.

BELEDİYEDEN SATIN ALDI

Mağdur edilen köylülerle belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Grand Kartal Otel ve Turizm A.Ş, 2005 yılında orman sınırında bulunan 16.500 metrekare araziyi AKP’li Karacasu Belediyesi’nden satın alıp Gazelle Resort Otel Spa isminde 5 yıldızlı termal bir otel inşa etti.

2012 yılında işletmeye açılan otele bu alan dar geldi, hemen yanı başındaki ormana göz dikildi. Bu orman alanına otoparklar, gezi ve oyun alanları yapıldı. Böylece yaklaşık 20.000 m2’lik orman işgal edilmiş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bu don çiftçiyi iflas ettirir

36 ilde etkili olan 30 yılın en büyük zirai...

Donun vurduğu üretici kara kara düşünüyor: Tek çözüm ‘afet bölgesi ilanı’

Mustafa Çakır Çiftçi primler yüksek olduğu için sigorta yaptıramıyor. Tek...

Kuraklık riskine acil önlem çağrısı!

İklim değişikliği ile birlikte artan sıcaklıklar buharlaşmayı hızlandırırken, aynı...

Son 30 yılın en büyük zirai don felaketi! 36 ilde tarım alarmda…

 Ani sıcaklık düşüşüyle yaşanan zirai don felaketi, birçok üründe...