Fem Güçlütürk: Kırsalda misafir olacaksanız bunlara dikkat

Fem Güçlütürk

Fem Güçlütürk

Kırsala yeni taşınmışlara veya misafir gideceklere büyük hizmet! Kırsaldaki evimizde konaklayacak arkadaşlarımız için pratik öneriler listesi yaptım.

Çoğu zaman istemeye istemeye kendimizden ödün verip misafire “gelme” demeyi veya gelene sınırlarını, süresini, şeklini bildirmeyi hele ki evimizin kurallarını belirtmeyi ayıp buluruz. Siz öyle misiniz bilmiyorum. Ama ben değilim. Herkes kural sevmez, ben severim. Gittiğim yerde tanımlanmış bir kural varsa bilmek, uymak, rahatsızlık vermemek, arkamdan konuşturmamak için öğrenmek isterim. Günüm zaten o kadar dolu dolu geçiyor ki her ziyarete geleni ne kadar çok özlediğimden bağımsız koşarken ayağıma çelme takılmış hissi uyandırıyor. Hele ki ilk kez konaklamaya gelenlere kırsalda yaşam 101 dersi vermeye çok üşeniyorum artık.

“Kırsaldaki evimizde konaklayacak arkadaşlarımız için pratik öneriler” isimli bir liste yaptım. Kendi yatak odamızın dışında fazladan sadece bir odamız var. Kuzeye baktığı için serin olan, turşu deposu, tohum dolabı, resim atölyesi, tropik bitkilerin istirahat mekanı, bizim de sıcak sezonda “Hadi yaylaya çıkalım” diyerek yerleştiğimiz bu şahane oda misafir geldiğinde onlara ayrılıyor. Peki ya kırsalda konaklama listesi ne? Kırsala yeni taşınmışlara veya misafir gideceklere büyük hizmet! Bu sayede gelin de anlasın, kaynana da!

1- Hava yağmurlu ise bahçede toprakta dolaştığınız terlik veya ayakkabıları kapıda bırakınız.
2- Bahçede yürürken size ot gözüken benim aylardır kelebek gibi etrafında uçuştuğum bir fidan olabilir, bastığınız yere bakarak, bilerek yürüyün.
3- Açık havada içilse de sigara dumanı inanılmaz geniş bir alana koku yayıyor, lütfen en azından biz yattıktan sonra yatak odamızın altında içmeyin. Küllüğünüzü çöpe boşaltırken bir ufak poşete doldurun, tüm çöp kutusu kokmasın.
4- Her ne kadar kireç filtremiz olsa da duş aldıktan sonra banyo camını silecekle silin. Yoksa zamanla su lekeleri camda kalıcı oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Fiyatlar yüksek emek değersiz ürünler hileli

İrfan Donat 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde, tarımda verdiği...

17 Ekim listesi: Sağlığı tehlikeye düşürecek peynirler

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘natamisin tespiti’ nedeniyle sağlığı tehlikeye...

Fikri Türkel: İklim değişikliği olmasaydı tarımsal verim nasıl olurdu?

Farklı konularda araştırmalar yayınlayan “Our World in Data”, geçen...

Bakan Yumaklı duyurdu: IPARD III programı ile 211 projeye 1,9 milyar lira hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "IPARD III Programı...