Fem Güçlütürk: Bitki tanıma ve bakım aplikasyonları

Bitkiler dünyası büyüleyici ve biraz da karmaşık. Ancak bu uygulamalar sayesinde bitkilerinizi daha yakından tanıyabilir, ihtiyaçlarını öğrenebilir ve onlara hak ettikleri ilgiyi gösterebilirsiniz. Tabii dikkati elden bırakmadan.

Bitkileri tanımak, türlerini öğrenmek için eskisi gibi ansiklopedi karıştırmaya gerek yok. Epey zamandır aplikasyonlar var. İlk çıktığında birkaç tanesini telefonuma yüklemiş ancak “Hiç de bilemedi” diye bozulmuştum. Zaten o esnada Google’ın fotoğrafla arama hizmetinde herhangi bir aplikasyona gerek kalmadan bulmak da kolaylaşmıştı.

Geçenlerde yine bir girip bakayım dedim, onlarca -ki bazıları Türk yapımı- aplikasyona rastladım. Sadece bitki tanımaya değil, hastalıkları, sorunları teşhis etmeye, bakım önerileri almaya da yarıyor. İşte Türkiye’de kullanılabilen en popüler uygulamalar ve öne çıkan özellikleri:

PlantNet

Doğada gördüğünüz bir bitkiyi merak ettiğinizde, PlantNet tam bir kurtarıcı. Fotoğrafını çekip uygulamaya yüklediğinizde, geniş veri tabanı sayesinde saniyeler içinde bitkinin adı ve özelliklerini öğrenebilirsiniz. Ücretsiz ve doğruluk oranının yüksek olması sayesinde çok tercih ediliyor.

Blossom

Bitkinizin su, ışık ve toprak ihtiyaçları gibi bakım detaylarını sunuyor. Ayrıca sınırsız hastalık teşhisi ve sulama hatırlatıcıları ile yeşil dostlarınızı koruma konusunda çok başarılı bir uygulama.

Flora Incognita

Bilimsel yaklaşımlarıyla öne çıkan Flora Incognita, bitkilerinizi tanımanın yanı sıra gözlemlerinizi kaydetmenize ve harita üzerinde görüntülemenize olanak tanıyor. Akademik çalışmalar yapanlar veya doğadaki bitki gözlemlerini düzenlemek isteyenler için ideal.

PlantSnap

Fotoğrafını yüklediğiniz bitkiler hakkında detaylı bilgi ve bakım ipuçları sunuyor. Ayrıca, dünya genelindeki bitki meraklılarıyla iletişim kurma imkanı sağlayan sosyal bir platform.

Plantify

Plantify, bitki tanıma ve bakım rehberi olmanın yanı sıra bitki hastalıklarını teşhis etme özelliğiyle dikkat çekiyor. Fotoğrafını çektiğiniz bitkinin sorunlarını analiz ederek çözüm önerileri sunuyor. Bitki bakımına yönelik modern bir yaklaşım arayanlar için oldukça kullanışlı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Gıda ürünlerinde pestisit alarmı… En çok bu sebzelerde bulunuyor

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım,...

Meteoroloji açıkladı: 20 Ocak 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 Ocak Pazartesi gününe ilişkin...

Tarım Bakanlığı markayı açıkladı: Bitkisel macun diye satılan ürünlerde ilaç çıktı

İstanbul Kartal'da bulunan  Pekmez Dünyası Gıda Pazarlama şirketinin 'Lukaçi'...

Kızılay bu kez de tarla satmaya başladı

Deprem zamanı çadır satarak tepkileri üzerine çeken Kızılay, yeni...