Fatoş KARAHASAN: Gençleri tarım alanına yönlendirecek proje “Sürdürülebilir Tarım ve Etki Girişimciliği”

Yapılan projeksiyonlar 2050 yılına kadar dünyada gıda talebine dayalı üretim artışının yüzde 65’e ulaşması, tarımsal üretimin de en az 2 katına çıkartılması gerektiğini gösteriyor. Öte yandan hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde bir çiftçinin ortalama yaşının 60 olduğunu görüyoruz. Tarımda sürdürülebilirliğe ve gençlerin bu alandaki istihdamına artık her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

https://anadoluefes.com.tr/gelecegeartideger/tarim/surdurulebilir-tarim-etki-girisimciligi-programi

Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi gençlerin beyaz yakalı işlere yönelmesi ve başta tarım olmak üzere üretim alanından uzaklaşması. Çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın sayısı azaldıkça, yerli üretim  oranlarımız azalıyor, gıda fiyatları artıyor, yetersiz ve kötü beslenme sorunları büyüyor. Bu yüzden, gençlerimizin ailelerinin işlerini devam ettirmesi ve yeni girişimlerin tarım alanına yönelmesi öncelikli konularımız arasında yer alması gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta Anadolu Efes’in basına duyurduğu  eğitim programıyla gençleri tarıma kazandırmayı hedeflediği “Sürdürülebilir Tarım ve Etki Girişimciliği” programı çok önemli bir adım olarak görülmeli.

Doğayla uyumlu gıda üretimi

55 yıllık geçmişiyle bir bira şirketinin ötesinde kendini aynı zamanda bir tarım şirketi olarak da gören Anadolu Efes, sürdürülebilir tarım odağında yürüttüğü AR-GE ve inovasyon çalışmalarına büyük yatırım yapıyor. Çiftçilere ve üreticilere destek programları oluşturuyor. Eğitim çalışmaları düzenliyor.

Anadolu Efes, Sürdürülebilirlik Akademisi ile birlikte hayata geçirilen, “Sürdürülebilir Tarım ve Etki Girişimciliği” eğitim programıyla, öncelikle gençlere, doğayla uyumlu gıda üretimine yönelik sürdürülebilir bir yaklaşım kazandırmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Soğan Üreticisi Feryat Ediyor: “İthalat Darbesi Bizi Bitirdi!”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, soğan üreticilerinin yüksek maliyetler...

Semt pazarında ‘ekonomi’ isyanı: ‘Yedikleri içtikleri onların olsun, gitsinler başımızdan!’

Kadıköy semt pazarında yurttaşlar yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle temel...

CHP’li Taşcıer: 4,4 milyon çocuk ete hasret, 2 milyon çocuk meyve tüketemiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, ülkedeki 0-17 yaş...

Her yıl cehenneme dönüştürülen cennet

Mersin’deki Göksu Deltası 300’den fazla kuş türünün yuvası olduğu...