Eyvah! Belgrad Ormanı imara açılıyor

Öyle vahşi bir rant hırsı ki, hiçbir sınır tanımıyor. İstanbul’un akciğeri, halkın yegane dinlenme yeri Belgrad Ormanı’nı imara açmak için çalışma başlattılar.

İstanbul’un su kaynağı ve akciğeri olan tarihi Belgrad Ormanı’nı talana açacak bir adım atıldı.
Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Sezai Kaya, ‘Muhafaza ormanı’ statüsüyle en üst düzeyde korunan, 5 bin 237 hektarlık Belgrad Ormanı bin 150 hektarının ‘milli park’ statüsüne düşürülerek yapılaşmaya açılacağını söyledi.

OTEL YOLU AÇILDI

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP) Belgrad Ormanı’nın yaklaşık 5’te birinin milli park ilan edilmesi talebiyle Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) yaptığı başvuru önceki gün OGM tarafından onaylandı.

Kaya, milli park ilan edilen yerlerde konaklamaya izin verildiğini, dolayısıyla bugüne kadar çivi dahi çakılamayan ormana artık otel dahil çeşitli konaklama tesislerinin yapılabileceğini söyledi.
Bizans’tan bu yana korunan Belgrad’da ağaç kesenlere geçmişte ‘kürek cezası’ veriliyordu. Yasa ve yönetmeliklerle göre ‘’Muhafaza ormanı’’ en üst koruma statüsünü ifade ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Adana Organize Sanayi Bölgesinin simsiyah atık suları Ceyhan Nehrine karışıyor

İçler acısı bir video.. Adana Organize Sanayi Bölgesinin simsiyah...

‘Kepçenin önüne yatarım’

Bakır madeni için 5200 dönümlük ormanlık alanda milyonlarca ağaç...

Prof. Dr. Mehmet Levent Kurnaz: “İklim değişikliğini durdurmak imkânsız”

Atmosferdeki karbondioksit miktarının iki katına çıkmasıyla dünyadaki ortalama sıcaklığın...

Küresel pamuk tedarik zinciri İzmir’de buluştu

İzmir’de düzenlenen Better Cotton 2025 Konferansı’nda pamuk sektörünün geleceği...