Eylül ayı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu! USK’ya göre sütte maliyet bir ayda 3 kuruş arttı!

TÜSEDAD, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini 12,25 lira olarak hesap ederken, sanayicilerin başkanlığını yaptığı Ulusal Süt Konseyi, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini 10,36 lira olarak açıkladı. Süt hayvancılığında girdi maliyetleri aynı olmasına rağmen TÜSEDAD ile USK’nın maliyet hesabı arasında litrede 1,89 lira fiyat farkı bulunması sütte oynanan büyük oyunu gözler önüne serdi.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt üretim maliyetlerini baskılamaya devam ediyor. TÜSEDAD, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini 12,25 lira olarak hesap ederken, sanayicilerin başkanlığını yaptığı Ulusal Süt Konseyi, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini 10,36 lira olarak açıkladı. USK’nın piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen maliyet hesabı ile sanayiciye hizmet etmesi dikkat çekiyor.

USK’YA GÖRE ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ BİR AYDA SADECE 3 KURUŞ ARTTI!

Ulusal Süt Konseyi, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini yayınladı. Buna göre çiğ süt üretim maliyeti bir önceki aya göre 3 kuruş artarak 10,36 lira oldu. Enflasyonist bir ortamda çiğ süt üretim maliyetinin bir ayda sadece 3 kuruş artması, yayınlanan maliyet hesabının sorgulanmasını gündeme getirdi.

TÜSEDAD EYLÜL AYI ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİNİ 12,25 LİRA OLARAK AÇIKLAMIŞTI!

Diğer yandan TÜSEDAD, Eylül ayı çiğ süt üretim maliyetini 12,25 lira hesap ederek, çiğ süt satış fiyatının da 14,7 TL’nin altında olmaması gerektiğini açıklamıştı. Süt hayvancılığında girdi maliyetlerinin aynı olmasına rağmen Ulusal Süt Konseyi’nin TÜSEDAD’da göre çiğ süt üretim maliyetini 1,89 lira daha düşük hesap etmesi, yapılan maliyet hesabının sorgulanmasını gündeme getirdi.

çiğ süt maliyet-2

USK MALİYET HESABINDA KULLANDIĞI YEM FİYATLARI!  

USK’nın maliyet hesabında kullandığı ürünlerden mısır silajı Eylül ayında bir önceki aya göre 13 kuruş artarak 2,19 liradan 2,32 liraya çıktı. Kuru yonca fiyatı ise 6 kuruş artarak 6,46 liradan 6,52 liraya, süt yemi fiyatı ise 1 kuruş artarak 8,38 liradan 8,39 liraya ve saman fiyatı da 2,18 liradan 2,19 liraya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Et fiyatlarında artış ithalat önlemine rağmen durmadı! Ramazanda etiket defalarca değişti

Ramazan ayında herkesin ete ulaşabilmesi için alınan ithalat ve...

Kuru meyve ihracatçısı Tarım Bakanlığından dertli!

İklim değişikliğinden dolayı aflatoksin ve okratoksin oluşumunun artması nedeniyle...

Ticaret savaşı 2.0 tarımı da içine çekti

Trump’ın karşılıklı vergilerinin yol açtığı ticari gerginliğin tırmanma riski...

Tarım sektörünün paydaşları Konya’da buluştu

21. Konya Tarım Fuarı Tür­kiye Tarım ve Orman Baka­nı...