Ette hayaller suya düştü! Bakanlığın hedefleri ‘kümülatif’ çıktı stratejik plan apar topar güncellendi!

TARIMDAN HABER ÖZEL / Tarım ve Orman Bakanlığının önceki hafta yayınladığı ve tarımda 5 yıllık hedeflerin ortaya konduğu 2024-2028 yılı stratejik planda güncellemeye gitti.

Güncellenmeye gidilmesinin nedeni de Bakanlıktaki liyakatsizliği gözler önüne serdi. Şöyle ki; 106 sayfalık raporda ortaya konulan hedeflerin üretim artışından değil kümülatif veriler olduğu ortaya çıktı. Ancak Bakanlık ilk raporda kümülatif ifadesini unuttuğu için, tarımda üretim hedefleriyle ilgili bambaşka bir tablo çıkmıştı.

Örneğin, ilk raporda 5 yıl içinde kırmızı et üretimi 1,8 milyon tondan 10,7 milyon tona, çiğ süt üretimi de 21,9 milyon tondan 135 milyon tona çıkacağı öngörülmüştü. Ziraat Mühendisi Gazi Kutlu, 10 Haber’de gerçekleşmesi mümkün görünmeyen bu hedeflerle ilgili olarak bir yazı kaleme alarak, “Tarım Bakanlığının hedefleri tutarsa hepimiz et yemekten patlamış olacağız” demişti.

Et

TÜRKİYE ETE DOYACAK HABERİMİZİNİN ARDINDAN RAPOR GÜNCELLENDİ!

Tarım Bakanlığının, 2024-2028 yılı stratejik planda, Tarımdan Haber’in, ‘Türkiye 2024’de ete doyacak! Tarım Bakanlığından görenleri şaşkına çeviren 2024-2028 yılı stratejik plan!’ haberinin ardından güncelleyeme gitmesi dikkat çekti. Güncellenen raporda, belirlenen hedeflerin kümülatif olduğu özellikle vurgulandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Don hasar raporları hazırlanırken üretici örgütlerinin dikkate alınmasını istediği hususlar

Şubat ayında Adana, Mersin ve Hatay illerinde, Nisan ayında...

Eray Özer, Abdurrahman Dilipak’la Greenpeace’i aynı noktaya getiren kanun

Gerçekten de böyle oldu: İklim Kanunu’na bir yanda Abdurrahman...

Didem Eryar ÜNLÜ, İklim Kayıp ve Zarar Fonu’ndan 250 milyon dolarlık ilk destek

Birleşmiş Milletler çatısı altında oluşturulan Kayıp ve Zarar Fonu...

Erdoğan’nın Don ile ilgili açıklamaları Gazi Kutlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada,...