ESK kasaplık canlı hayvanı hangi ülkeden ithal ediyor? İthal edilen kasaplık hayvanlar firmalara kaçar adet satıldı?

Et ve Süt Kurumu, canlı kasaplık hayvan ithalatına yönelik detaylar belli oldu. ESK, et fiyatlarını düşürmek için Çek Cumhuriyeti’nden canlı kasaplık hayvan ithalatı yaparken, ithal edilen kasaplık hayvanlarda et firmalarına doğrudan satılıyor.

TARIMDAN HABER ÖZEL / Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarını düşürmek için yoğun bir şekilde canlı hayvan ve karkas et ithal ediyor. İthal edilen kasaplık canlı hayvanlar firmalara doğrudan satılırken, karkas etler de kasaplara ve marketlere veriliyor. Kasaplık canlı hayvan Çek Cumhuriyeti’nden yapılırken, bu ithalat LIVESTOCK HUNGARY TRADE KFT firması üzerinden yapılıyor.

ET FİRMALARINA KAÇAR ADET CANLI KASAPLIK HAYVAN SATIŞI YAPILDI?

Çek Cumhuriyeti’nden ithal edilen canlı kasaplık hayvanların firmalara kaçar adet dağıtıldığı da ortaya çıktı. Ekim ayında gelen gemide toplam 910 kasaplık hayvan ithal edilirken, kasaplık hayvanlar da firmalara şu şekilde dağıtıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

3.3 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 305...

Bitkisel üretimde 2025 zor geçecek: TÜİK verileri kayıpları gösteriyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2025 yılına ilişkin ilk bitkisel...

Bu yaz meyveye uzaktan bakacağız

Zirai don nedeniyle meyve üretiminde milyonlarca ton kayıp yaşanacak....

Beyaz altın ekiminde sona gelindi

Beyaz altın olarak tanımlanan çeltik ekiminde sona doğru... Karabük'te...