Erik tezgaha indi, fiyatı dudak uçuklattı

Kocaeli’nde sıcaklıkların artmasıyla beraber vatandaşların yaz meyvesi arayışı da başladı. Erik ve karpuzun fiyatı ise dudak uçuklattı.

Yaz meyvesi erik tezgahlarda görücüye çıkmaya başladı. Erken hasat erik, paket halinde satışa sunuluyor. Her bir paketin içerisinde 10 adet bulunan eriğin fiyatı ise 100 TL. Öte yandan yazın vazgeçilmez meyvelerinden karpuz da az miktarda görülmeye başlanan bir diğer meyve oldu.

“PAKETİ 100 TL’YE SATILIYOR”

Henüz eriklerin erken hasat olduğunu ve bollanmaya başladıkça fiyatının da düşeceğini söyleyen esnaf Ramazan Çınar, “Eriklerin şu an paketini 100 TL’ye satıyoruz. Yavaş yavaş bollanıyor. 1.5 ay öncesine kadar 3 tanesini 100 TL’ye satıyorduk. Kilogram olarak 1 kilosu 1250 TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Fakat şu an paket olarak satıldığı için paketi 100 TL. Kıt ve iklim şartından önce olmasından dolayı şu an fiyatlar yüksek. Zaman olarak erik için şu an erken. 10 -15 gün içerisinde daha bol olmaya başlar” şeklinde konuştu.

“KARPUZ ŞU ANDA İRAN TARAFINDAN GELİYOR”

Yerli karpuzun başlamadığını ve ithal karpuzları satışa çıkarmaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Çıkar, “Karpuz şu anda İran tarafından geliyor. Yerli karpuzumuz daha başlamadı. Fiyat olarak şu an yüksek, kilosu 18 ila 20 TL arası değişiyor. Biraz pahalı bir fiyat bu, bu sene her şey gibi karpuz da biraz pahalılaştı” dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Türkiye, sofralık zeytin üretiminde Mısır’ı geride bırakarak zirveye yerleşti

Dünya genelinde ağaç varlığı açısından İspanya’nın ardından ikinci sırada...

Çiftçilerin borcu 1 trilyona koşuyor

Çiftçilerin bankalara olan borçları 631 milyar TL’den 927 milyar...

Meteoroloji’den 31 il için sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji, 10 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. 31 il...

Patates ihracatında ciddi artış! İşte ocak-şubat döneminde son durum

Türkiye'nin bu yıl ocak-şubat aylarındaki patates ihracatı, geçen yılın...