Dünyanın en iyi kuruyemişleri seçildi: Türkiye’den iki lezzet listede

Her yıl belirli kategorilerde mutfakların en iyilerini listeyen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi kuruyemişlerini açıkladı.

Dünyanın en iyi kuruyemişleri seçildi: Türkiye’den iki lezzet listede

Dünyanın en meşhur lezzetlerini değerlendirerek listeleyen Taste Atlas, dünyanın en iyi kuruyemişlerini açıkladı. Taste Atlas'ın listesine Türkiye'den de iki lezzet girdi.

Dünyanın en meşhur lezzetlerini değerlendirerek listeleyen Taste Atlas, dünyanın en iyi kuruyemişlerini açıkladı. Taste Atlas’ın listesine Türkiye’den de iki lezzet girdi.

1- Fystiki Aeginas (Yunanistan) Listenin ilk sırasında Yunanistan’ın fıstığı yer alıyor. Fystiki Aeginas olarak bilinen fıstık türü 19. yüzyılın sonundan beri Aegina Adası adasında geleneksel olarak yetiştirilen Egintiki çeşidinden üretilir.

1- Fystiki Aeginas (Yunanistan) Listenin ilk sırasında Yunanistan’ın fıstığı yer alıyor. Fystiki Aeginas olarak bilinen fıstık türü 19. yüzyılın sonundan beri Aegina Adası adasında geleneksel olarak yetiştirilen Egintiki çeşidinden üretilir.

2- Antep Fıstığı (Türkiye) Antep Fıstığı Taste Atlas’ın tanıtımında Gaziantep'ten gelen geleneksel Türk fıstıkları olarak tanıtılıyor. İdeal iklim ve harika toprak koşulları nedeniyle, fıstıkların canlı yeşil bir renge ve yoğun, karmaşık ve turunçgil bir tada sahip olduğu belirtiliyor. Genellikle yerel çiftçiler tarafından Eylül ayında toplandığı belirtilen tanıtım yazısında “Eğer fıstıklar baklava için kullanılacaksa, esansiyel yağ ve protein içeriği Eylül ayından daha yüksek olduğu için hasat Ağustos ayında yapılır. Her yıl Ekim ayında, ziyaretçilerin bu lezzetli kuruyemişlerin tadını çıkarabileceği Gaziantep'te fıstık festivali düzenlenir” ifadelerine yer verildi.

2- Antep Fıstığı (Türkiye) Antep Fıstığı Taste Atlas’ın tanıtımında Gaziantep’ten gelen geleneksel Türk fıstıkları olarak tanıtılıyor. İdeal iklim ve harika toprak koşulları nedeniyle, fıstıkların canlı yeşil bir renge ve yoğun, karmaşık ve turunçgil bir tada sahip olduğu belirtiliyor. Genellikle yerel çiftçiler tarafından Eylül ayında toplandığı belirtilen tanıtım yazısında “Eğer fıstıklar baklava için kullanılacaksa, esansiyel yağ ve protein içeriği Eylül ayından daha yüksek olduğu için hasat Ağustos ayında yapılır. Her yıl Ekim ayında, ziyaretçilerin bu lezzetli kuruyemişlerin tadını çıkarabileceği Gaziantep’te fıstık festivali düzenlenir” ifadelerine yer verildi.

3- Pistacchio Verde di Bronte (İtalya) Sicilya'daki Catania bölgesinde üretilen Pistacchio Verde di Bronte, Bronte civarındaki verimli volkanik topraklarda yetiştirilen Napoletana çeşidinin (Bianca veya Nostrale olarak da bilinir) fıstıklarını ifade eder. Bronte, Etna Dağı eteklerinde yer alan küçük bir kasabadır. Fıstık ağaçları Orta Doğu'dan İtalya'ya getirildiğinden, Sicilya'da fıstık, Arapça fustuq kelimesinden türetilen frastuca olarak adlandırılır. Çok yönlü Bronte fıstıkları geleneksel olarak cannoli , cassate , torroni veya Bucellato Siciliano adlı ünlü incir ve fındıklı Noel keki gibi çok çeşitli tatlılar ve hamur işleri hazırlamak için kullanılır.

3- Pistacchio Verde di Bronte (İtalya) Sicilya’daki Catania bölgesinde üretilen Pistacchio Verde di Bronte, Bronte civarındaki verimli volkanik topraklarda yetiştirilen Napoletana çeşidinin (Bianca veya Nostrale olarak da bilinir) fıstıklarını ifade eder. Bronte, Etna Dağı eteklerinde yer alan küçük bir kasabadır. Fıstık ağaçları Orta Doğu’dan İtalya’ya getirildiğinden, Sicilya’da fıstık, Arapça fustuq kelimesinden türetilen frastuca olarak adlandırılır. Çok yönlü Bronte fıstıkları geleneksel olarak cannoli , cassate , torroni veya Bucellato Siciliano adlı ünlü incir ve fındıklı Noel keki gibi çok çeşitli tatlılar ve hamur işleri hazırlamak için kullanılır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

GIDA DA ARZ GÜVENLİĞİ, ÜRETİMDEKİ İSTİKRAR ,TİCARETİNİN İSTİKLALİ İLE...

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...