Depremzede mevsimlik işçiler fındık hasadında: Konteyner istiyoruz

Fındık hasadı için deprem bölgesinden Giresun’a gelen işçiler hijyen ve tuvalet konusunda şikayetçi. Çadırlarda kalan işçiler, yetkililerin kendilerine konteyner vermesini istiyor.

Türkiye’nin üretiminde dünya lideri olduğu fındıkta hasat ağustos ayı başından bu yana devam ediyor. 13 ilde 725 bin hektar alanda yaklaşık 500 bin çiftçinin üretim yaptığı fındık dolaylı olarak 8 milyona yakın nüfusu ilgilendiren bir tarım ürünü.

Fındıktan geçimini sağlayan gruplardan biri de mevsimlik işçiler. Türkiye’de fındığın önde gelen şehirlerinden Giresun’a Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz illerinden gelen ailelerin kimi çadırda kimi ise işverenin verdiği evlerde kalıyor. Günlük ücretleri 500-600 lira arasında değişen ve çoğunluğu depremzede olan 300’e yakın fındık işçisi artık çadır hayatını kaderleri olarak görüyor. Banyo, tuvalet ve hijyen sorunlarının göze çarptığı çadır alanında işçiler çetin bir yaşam mücadelesi veriyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hükümete desteği artırma çağrısı yapan TZOB’dan ‘çiftçi kalmayacak’ uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...

Zirai don felaketi için muhalefetten acil çağrı: Çiftçilerin borçları ertelensin

Türkiye, son 30 yılın en ağır zirai don felaketlerinden...

Tarım ve kırsal kalkınma 2025 yılı destekleri başlıyor

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen...

Pamuk, düşük taleple bastırılıyor!

ABD’nin açıkladığı gümrük vergilerinin yarattığı ekonomik belirsizlik küresel piyasalarda...