Çaycılar da fiyat şaşkını

Yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artırılması sonrası, ÇAYKUR’un yüzde 43 zam yapması bu alanda faaliyet yürüten esnafı da şaşkına çevirdi.

Geçen yıla oranla çay fiyatının yüzde 150 arttığını anımsatan kahvehane esnafı Sedat Pala, son gelen zamların da çok abartılı olduğunu ifade etti.

Pala şöyle devam etti: “Zamdan önce 5 bardak çay içen biri, bugün neredeyse içmeyi bıraktı. Bu kadar az çay satışıyla dükkân döndürülemez hale geldi.” 

Kahvehane esnaflarından Tuncay Taşkın da, ekonomik koşullar gereği mecburen zam yapmak zorunda kaldığını ifade ederek “Ama buraya gelen insanların çoğu emekli ve alım gücü düşük olan kişiler. Bu nedenle zam sonrası günde 5 bardak çay için iki bardağa düşürdü. Biz de sıkıntı içerisindeyiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Çözüm önerileri hazır ama uygulayan çıkar mı?

Türkiye’nin tarım ve gıda yol haritasının belirlendiği şûraların dördüncüsü...

Gıda skandalı büyüyor! Kıymaya at ve eşek eti karıştırıldığı ortaya çıktı

Halk sağlığını tehdit eden ürünlerin sayısı artıyor. Tarım ve...

Meteoroloji’den saatli sağanak yağış uyarısı: İşte il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mayıs 2025 Cumartesi günü için...

Portakal ve iktidar: Magarsus Türkiye’nin ta kendisi mi?

https://youtu.be/NrObyuwzTAk?feature=shared T24 yazarı Prof. Dr. Ayşe Naz Bulamur ile T24...