Çarşamba Şeker Fabrikası’yla ilgili özelleştirme kararı alındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, “Resmi Gazetede yayınlamadan yürürlüğe konan, sır gibi saklanan Cumhurbaşkanı kararını ortaya çıkardık” diyerek Çarşamba Şeker Fabrikası’yla ilgili özelleştirme kararı alındığına dair belge paylaştı. Bunun aslında bir ‘kapatma’ kararı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında “AK Parti’nin vatandaşın dikkatinden kaçırmaya çalıştığı gerçekler” notuyla yaptığı paylaşımda Çarşamba Şeker Fabrikası’yla ilgili dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Özelleştirme kararı alındığını belirten siyasetçi, bunun aslında bir ‘kapatma’ kararı olduğunu vurgulayarak “AK Parti, bilerek yıllarca çalıştırmadığı, işçilerini işsiz bıraktığı, üretimi engellediği bu son teknolojiyle donatılmış şeker fabrikasını hurdaya çıkarmak istiyor” dedi.

CHP’li Yavuzyılmaz mesajında şunları kayda geçirdi:

“Resmi Gazetede yayınlamadan yürürlüğe konan, sır gibi saklanan Cumhurbaşkanı kararını ortaya çıkardık.

Cumhurbaşkanı kararıyla, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kararı alındığını tespit ettik.

Bu özelleştirme kararı aslında bir kapatma kararı!

CHP yöneticisi 'özelleştirme' belgesini paylaştı: 'AKP sır gibi saklıyordu' - Resim : 1
CHP yöneticisinin paylaştığı belge.

Fabrika arsasının küçük bir kısmının Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na tahsis edilmesi, kalan büyük kısmının ise ranta açılması planlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Meteoroloji açıkladı: 3 Şubat 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 Şubat Pazartesi gününe ilişkin...

Üretici ve market arasındaki uçurum: Limon, tüketiciye 7 kat fazlaya satıldı

Ziraat Odaları Başkanı: Şemsi Bayraktar, ocak ayında üretici ile...

Bakan Yumaklı: Türkiye’de 131 sulak alan koruma altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su arzı, tarımsal...

Marketlerde artık kahverengi yumurta satılmayacak: İşte nedeni

Alman süpermarketlerde satılan yumurtaların yaklaşık yüzde 30'u kahverengi ancak...